Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby İBB İHRAÇ

Tolga Zengin'den fair play örneği! Zengin rakip takım oyuncusu Eto'o'yu oyundan atılmaktan kurtardı.

Beşiktaş’ın kalecisi Tolga Zengin’den örnek davranış! Tolga Zengin Antalyaspor Beşiktaş maçında sarı kartı varken hakeme itiraz eden Antalyasporlu oyuncu Samuel Eto’o’yu “Sen büyük oyuncusun, kırmızı kart sana yakışmaz” diyerek uyardığı ortaya çıktı. Tolga Zengin’in bu sportmen hareketinin ortaya çıkmasının ardından çok sayıda tebrik aldı.

 

Sezona çok iyi bir başlangıç yaparak adeta “Yabancı kaleciye gerek yok” mesajı veren kaptan Tolga Zengin, ‘sporcu kalitesini’ ortaya koydu. Antalyaspor’un belki de en iyisi olan Samuel Eto’o, hırsını birçok kez yenemezken hakem İlker Meral’den de sarı kart görmüştü. 

 

61. dakikada Ersan’la girdiği ikili mücadelede kendini yerde bulan ve penaltı itirazında bulunan Kamerunlu oyuncuyu yerden Tolga Zengin kaldırdı. İki oyuncu bu pozisyonda sarıldı, oyun devam etti.

 

Bu kez skor 4-1 Beşiktaş lehineyken Ersan’a faul yapan Eto’o’nun yanında yine Tolga Zengin vardı. Tam itiraz etmek için hakeme doğru hareketlenen dünyaca ünlü yıldızı kolundan tutan Tolga, “Sarı kartın var, sakin ol. İtiraz etme. Sen büyük oyuncusun, kırmızı kart görmek sana yakışmaz” diyerek sakinleştirdi. 

 

Tolga’nın ayrıca hakem İlker Meral’e de pozisyonun kart olmadığını söyleyip bir bakıma Eto’o’nun atılmasını engellemesi alkış aldı.

 

"OYUNDAN ATILMASI BENİ ÜZERDİ"

Konuyla ilgili konuşan Tolga, “Eto’o çok sevdiğim ve daha önceden tanıştığım büyük bir yıldız. Onu kart görmemesi konusunda sakinleştirdim. Oyundan atılması beni üzerdi. Ondaki profesyonelliğin herkese örnek olması gerek” diye konuştu.

 Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.