Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby İBB İHRAÇ

Türkiye'nin EURO 2016'daki rakipleri belli oldu! EURO 2016'daki rakiplerimizi tanıyalım...

A Milli Futbol Takımımızın grubunda yer alan İspanya, kura çekimine ilk torbadan katıldı. Son iki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kupayı kaldıran İspanya'nın başında Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Vicente Del Bosque bulunuyor.

EURO 2016 Elemeleri C Grubu'nda Slovakya, Ukrayna, Belarus, Lüksemburg ve Makedonya ile mücadele eden İspanya, 10 maçta 27 puan topladı.

ÇEK CUMHURİYETİ'Nİ TANIYALIM

Türkiye'nin D Grubu'ndaki rakiplerinden biri de, EURO 2016 Elemeleri'nde aynı grupta yer aldığımız Çek Cumhuriyeti.

Eleme grubundaki maçlarda A Milli Futbol Takımımız, Çek Cumhuriyeti'ne İstanbul'da 2-1 yenilirken, deplasmanda 2-0 galip gelmişti. 22 puan toplayarak gruptan lider çıkan Çek Cumhuriyeti kadrosunda Fenerbahçeli Kadlec, Bursasporlu Tomas Sivok ve Tomas Necid bulunuyor.

HIRVATİSTAN'I TANIYALIM

A Millilerin gruptaki son rakibi ise Hırvatistan oldu. Rakibimizin, elemelerde H Grubu'nda Bulgaristan ile oynadığı maçta taraftarlarının sahaya gamalı haç çizmesi nedeniyle bir puanı silinmişti. Ancak Hırvatistan buna rağmen EURO 2016 biletini almayı başardı.

2008'de Çek Cumhuriyeti'ni geçen Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi Hırvatlardı. 90 dakika 0-0 sona ermiş ve mücadele uzatmalara gitmişti. 119. dakikada Hırvatlar 1-0 öne geçmiş, ancak 120. dakikada Semih Şentürk ile gelen beraberlik golü sonrası karşılaşma penaltılara kalmıştı. Penaltılar sonunda Hırvatistan'ı eleyen Türkiye, yarı finalde Almanya ile eşleşmişti.

MAÇLARIN PROGRAMI

Türkiye, D Grubu'ndaki ilk karşılaşmasını Hırvatistan ile 12 Haziran Pazar günü TSİ 16.00'da başkent Paris'teki Parc Des Princes Stadı'nda oynayacak. İkinci maçında 17 Haziran Cuma günü TSİ 22.00'de Nice'in Allianz Riviera Stadı'nda son şampiyon İspanya'nın karşısına çıkacak olan milliler, gruptaki son karşılaşmasında ise 21 Haziran Salı günü TSİ 22.00'de Lens'in Felix-Bollaert Stadı'nda Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sonunc. 8 yıl önce

bu gruptan sonuncu cikar turkiye. a veya c olsaymis daha iyi olurmus.