Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Yıldız oyuncu Yunus Mallı kararını verdi! Yunus Türkiye'yi mi yoksa Almanya'yı mı seçti
Bundesliga'nın Mainz 05 takımında forma giyen 23 yaşındaki oyuncu Yunus Mallı'nın hangi milli takımın formasını giyeceği merak konusu olmuştu. Ve sonunda Yunus Mallı tercihini yaptı. Almanya basınına yansıyan haberlere göre Mallı Türkiye'yi seçti. Genç oyuncunun kararında müslümanlık ve aile bağlarının büyük etkisi olduğun iddia edildi. Ancak Mallı'nın Türkiye'den de bazı istekleri var!


Milli takım kararıyla ilgili olarak; "Hangi milli takımda oynayacağıma dair kararımı verdim. Gelecek hafta açıklayacağım ama öncesinde birkaç arama yapmam lazım" diyen Yunus Mallı, Bild'in iddiasına göre Türkiye'yi seçti!
 
Bild'de yer alan habere göre; Yunus Mallı, kararını Almanya Futbol Federasyonu ve teknik direktör Joachim Löw'e iletti! Yunus Mallı'nın Türk milli takımını seçmesindeki en önemli etkenin ailesi ve kökleri olduğu, Türk vatandaşlığını kaybetmek istemediği ifade edildi. Yunus'un, bu nedenle İstanbul ile birkaç görüşme yaparak vatandaşlığı ile ilgili garanti isteyeceği belirtildi.
 
ALMANLAR ÇOK BÜYÜK ÇABA HARCADI AMA...
 
Bu sezon 6 golle Bundesliga'nın en çok parlayan yıldızlarından biri olan ve Almanya U17'den U21'e kadar tüm yaş gruplarında kaptanlık yapan Yunus Mallı için Almanya Futbol Federasyonu Sportif Direktörü Hansi Flick'in çok büyük çaba harcadığı kaydedildi.
 
Fakat, Yunus'un "müslüman inançları" ve Avrupa ile Dünya şampiyonlarında Türkiye forması ile boy gösterme isteğinin Hansi Flick tarafından bir türlü çözülemediğinin altı çizildi.
 
"YENİ MESUT ÖZİL"
 
Almanlar'ın Yeni Mesut Özil olarak gösterdiği 23 yaşındaki Yunus Mallı, Panzerler'in alt yaş gruplarında 43 maça çıktı. Bu sezon Bundesliga'da 10 maça çıkan Yunus, bir orta saha oyuncusu olarak 141 dakikada 1 gol ortalamasıyla 6 gol attı.
 
"MİLLİ TAKIM GOL ATINCA COŞTUK"
 
Türkiye'nin 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazanmasıyla ilgili olarak da geçtiğimiz hafta konuşan Yunus Mallı, "Son maçı evde ailemle ve arkadaşlarımla izledim. Son dakikalarda gol gelince coştuk. Biraz mucize gibiydi. Tüm sonuçlar Türkiye lehine oldu. İnşallah Fransa'da başarılı olunur" değerlendirmesinde bulundu.

(Sporx)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.