Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Facebook güvenlik kontrolü neden sadece Fransa'da yapıldı? Zuckerberg Ankara saldırısında neredeydi?
Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü (Facebook Safety Check) adı altında oluşturulan network, terör saldırılarından sağ kurtulanların birbiriyle haberleşmesini sağlıyor. Saldırı anında bölgede bulunanların Facebook üzerinden işaretleyebildiği yer bildirimi ile sağ olduklarının anlaşılabildiği uygulama, yakınları için endişelenenlere kolaylık sağlıyor.


'İLK KEZ UYGULANDI'

Facebook yetkilisi yaptığı açıklamada "Paris’te gerçekleşen olay sonucunda şok olduk ve oldukça üzgünüz. İletişim bu tür durumlarda aileler ve arkadaşlar için oldukça kritik bir durum" ifadelerini kullandı.

Facebook'un patronu Mark Zuckerberg, Beyrut ve Ankara'da meydana gelen patlamalarda Facebook'un benzer bir uygulamayı hayata geçirmemesi yönünde sayısız soruyla karşılaşması üzerine kendi profil sayfasından açıklama yaptı. 

Facebook'un Paris saldırısına kadar olan süreçte sadece doğal felaketler sonrasında söz konusu uygulamayı hayata geçirdiğini dile getiren Zuckerberg, Paris saldırısının ardından Facebook'un yeni bir karar aldığını ve artık doğrudan insanın neden olduğu felaketlerde de bu uygulamanın kullanılacağını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.