Öne Çıkanlar tam tasdik pelin batu ağladı azeri vekil cıa ajanı mistura

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sertifikası ile Ne Hedefleniyor?

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Sertifikası ile Ne Hedefleniyor?
 
ISO 27001 sertifikası ile hedeflenen bilginin korunması ve haksız kullanımının engellenmesidir. İşletmeler için bilginin elde edilmesi, işlenmesi ve işletmeye fayda sağlayacak şekilde kullanılması önemlidir. Ancak bilginin korunması çok daha önemli bir gereksinim haline gelmeye başlamıştır. Özellikle müşteri haklarının ve bilgilerinin korunmasına yönelik kanunlarla beraber şirketlerin mesuliyet altına girmeleri nedeniyle bilginin güvenliğinin sağlanmasına dair uluslararası standartlara sahip tedbirlerin hayata geçirilmesi önem arz ediyor. Bu yöndeki çalışmaların toplandığı ve en güncel tedbirlerin birleştiği uluslararası standart ISO 27001 belgesidir.

Avantajları nelerdir?
Kurulan bilgi güvenliği yönetim sistemi ile bilginin işlenmesi ve işletmeye fayda sağlayacak doğrultuda kullanımı, doğru bilginin dolaşıma sokulması, kullanıcıların yetki sınırlaması ve daha birçok açıdan değer ifade eden unsurların işletmeye kazandırılmasını sağlıyor. Bilginin kurumsal kültürün bir parçası haline getirilmesi adına önemli bir formatı ifade eden ISO 27001 sertifikası temin edilmesi; çalışanların da bütüncül bir şekilde hareket etmesi anlamına geliyor. Bilginin yazılımsal ve donanımsal gibi birtakım teknolojik nimetlerle güven altında tutulması ISO 27001 ile kolay ve sistematik hale geliyor.

Kurumlar için bilginin öneminin farkında olmayan yoktur. Daha iyi hizmet ve daha fazla kişiye ulaşmak adına elde edilen verilen saklanması, işlenmesi ve yeniden servis edilmesi bir beceriyi ve sistematiği gerekli kılıyor. Bu problemin çözümü ise, ISO 27001 bilgi yönetiminde saklıdır. ISO 27001 belgesine sahip olan kurumların bilgiyi işleme kapasitesinin artması veya bilgi işlemeye dair rakiplerine göre avantajlı bir pozisyona erişmeleri mümkündür. Ayrıca, ISO 27001 sertifikası ile bilginin güvenliğinin sağlandığına yönelik müşteri kitlesine kazandırılan algı sayesinde; imaj, prestij ve güven konularında da marka değerinin artması muhtemel elde edilecek avantajlardan birisidir.

Sonuç olarak; ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası ile kurumlar için en değerli madenin korunması sağlanıyor.
ISO 27001 belgesi temin edilmesine dair detaylar ve çalışmalar için PCA Sertifikasyon tarafından sunulan imkanları değerlendirebilirsiniz. Kurumuza özel hizmet modeli sunacak PCA Sertifikasyon ile bilginin kurumunuza daha fazla güç kazandırması için ilk adımı atabilirsiniz.
 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayşe Derin 6 yıl önce

ISO 27001 için akredite olan ve ciddi çalışan bir belgelendirme kuruluşu seçmek çok önemlidir. PCA Sertifikasyon doğru seçim!