Öne Çıkanlar türkiye terör Isaac Liev Schreiber Ertuğrul Taşkıran MI6

Kombi Bakımı Yaptırmak Tasarruf Sağlar mı?

Kombi kullanıp da tasarruf yaşamak isteyen birçok kullanıcımız vardır. Yalnız kullanıcılarımız tasarrufu yaşamak için gereken hiçbir şeyi yapmaz ya da yaptırmaz. Bizler de bunun bilincinde olarak sizlere özellikle de tasarrufu yüksek oranda yaşamanıza yardımcı olabilecek bir uygulama konusundaki bilgilere makalemizde yer vereceğiz. Kombi bakımı yaptırdığınız sürece ciddi oranlarda tasarruf yaşayacaksınız… Bu uygulamayı ihmal etmemenizi tavsiye ederiz.
Kombi bakımını düzenli şekilde yaptırmak ciddi derecede yakıt tasarrufuna neden olur. Bunu biliyor muydunuz?
Daha öncesinde cihazınıza kaç kez bakım yaptırdınız? Kombi kullanımında önemli bir uygulama olan bakımı yaptırdığınız zamanı hatırlıyor musunuz? Eminiz ki çoğu kullanıcının yanıtı bilmiyorum olacaktır. Çünkü bakımlar günümüzde ihmal edilen uygulamaların başında gelir. Kombi kullanıcısı olarak tasarrufu yaşamak amacı ile kombinizin bakımını ihmal etmeyin.
Kombi Bakımı Yaptırmak Tasarruf Sağlar mı?

  • Kombi ve kalorifer tesisatında dolaşmakta olan su ısınıp soğur. Bu durumda ısınan ve soğuyan su çamurlaşma yapar. Ayrıca suyun içinde bulunan kireç yaklaşık 60° de çözülerek tortu haline dönüşür. Oluşan bu çamurlaşma ve kireç; kalorifer filtresinin tıkanmasına neden olur. Ayrıca suyun rahat dolaşamamasına da neden olur. Bu gibi durumlar da yakıt tüketimini yükseltir. Uzun süre bu şekilde kullanılmış, filtresi tıkanmış ya da temizlenmemiş bir kombi %50 den daha fazla yakıt tüketimi yapmaktadır. Bir de yanma odasındaki brülöre, dış ortamdan alınan oksijen için emilen hava ile gelmekte olan böcek, sinek, çamur ve toz gibi maddelere maruz kalarak kolay kirlenir. Yakıt tüketimi de bu sebeple fazla olur. Bu nedenle de kombi bakımının düzenli olarak yılda bir kez tasarrufu yüksek oranda yaşamak amacı ile yapılması gerekir.

Bakımın düzenli şekilde yapılması kadar kim tarafından yapıldığı da önemlidir. Kombinizin bakımını kesinlikle kullanıcı olarak sizler yapmayın ya da işi bilmeyen kişilere yaptırmayın. Bakımlar kombilere yapılan en önemli uygulamalardır. Uygulamanın düzenli şekilde yapılması her açıdan tasarrufun yaşanılmasına sebep olur, ancak işlemin uzmanı tarafından yapılması tasarruf oranını yükseltmektedir.
►►► Senede yalnızca bir kere gereken, kış dönemi öncesinde uzmanına yaptırmanız gereken kombi bakımlarını ihmal etmeyin. İhmal ettiğiniz sürece; can ve mal güvenliğinizi tehlikeye atacak, tasarrufu yaşayamayacak, beklentinize yanıt alamayacak ve daha kısa sürede cihazınızdan vazgeçmek yeni cihaz almak zorunda kalacaksınız.
Kombi bakımı konusunda yardım almak ya da varsa eğer konuya dair bilgiler almak adına Kombi Tamircisi’ni arayabilirsiniz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.