Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Mars'ın 'çılgın proje'si sahibini bekliyor

Mars’ta su bulununca Kızıl Gezegen’e dair projelerde hızlanmaya başladı. NASA şimdi de 2030 yılında astronotların kalacağı evleri 3 boyutlu yazıcılarla inşa etmeye çalışıyor.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 25 BİN DOLAR

NASA bunun için bir yarışma düzenledi. SEARCH / Clouds Architecture firmasının tasarladığı ‘Buz Evi’ düzenlediği tasarımla 25 bin dolarlık ödülün sahibi oldu. 2.’ye 15; 3.’ye ise 10 bin dolar para ödülü verildi.

BÜYÜK ÖDÜL SAHİBİNİ BEKLİYOR

İlk 3’e giren şirketler şimdi de büyük ödül için kapışıyor. Büyük ödülü kazanmak için yapmaları gereken şey projelerini 3 boyutlu yazıcıya basıp inşa edebileceklerini kanıtlamaları. İstekler bununla da sınırlı değil. Ayrıca Mars’ta yaşam koşullarına uyacak malzemenin seçilmesi ve Kızıl Gezegen’e uygun yaşam alanı tasarlanması isteniyor. Bunu yapacak olan firma 1.1 milyon dolarlık ödülün de sahibi olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.