Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Türkiye savunma sanayi ihracatında 2016'ya hızlı başladı

Savunma sanayisi, ihracattaki genel eğilimin aksine geçen yıl ortaya koyduğu başarılı performansı 2016'ya da taşıdı. Sektör, bu yılki ihracat performansıyla diğer sektörleri geride bırakmayı başardı.Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, savunma ve havacılık sektörü son yıllarda yakaladığı istikrarlı büyümeyi ve ihracattaki başarısını sürdürdü.Sektör, bu yılın ocak ayında 118 milyon 648 bin, şubat ayında 137 milyon 231 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Savunma ve havacılık sektörünün yılın ilk 2 ayındaki toplam ihracatı 255 milyon 879 bin doları buldu.

Söz konusu sektörün geçen yılın aynı dönemindeki ihracat rakamının 196 milyon 426 bin dolar olduğu dikkate alındığında, yılın ilk 2 ayında gerçekleştirilen ihracat 2015'e göre yüzde 30,3 arttı.

EN FAZLA İHRACAT AMERİKA'YA

Türkiye bu yılın ilk 2 ayında 108 ülkeye savunma ve havacılık sanayisi ürünleri ihraç etti. Söz konusu dönemde en fazla ihracat 87 milyon 369 bin dolar ile ABD'ye yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.