Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C rusya

Twitter Türkiye'ye dava açtı

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) Twitter’a ‘terörist propaganda’ içeriklerini kaldırmadığı için 150 bin TL para cezası kesmesi olayı büyüyor.

Twitter'dan karşı hamle

Cezanın ödenmesi için tanınan 30 günlük sürenin bitmesinden sonra Twitter’dan yeni bir hamle geldi. Ankara 10. İdare Mahkemesi’ne dava açan dünyanın en büyük sosyal ağ şirketlerinden Twitter, kesilen cezanın hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptalini istedi. Twitter’ın Türkiye’deki avukatı olan Gönenç Gürkaynak tarafından açılan davanın sonucu ise merakla bekleniyor.

Türkiye dava açmıştı

Dünyada bir ilk olarak ifade edilen bu dava geçtiğimiz ay açılmıştı. Davanın sebebi ise Twitter’ın terörist propaganda içeriklerini kaldırmamasıydı. Ancak aradan geçen 30 günden sonra Twitter, cezayı ödemek için verilen süreyi kaçırmıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.