Öne Çıkanlar rusya son dakika haber terör terör örgütü

Yerli otomobilde müthiş yakıt tüketimi!
Türkiye ihracatının lideri otomotiv sektöründe yeni ürün ve teknoloji geliştirerek katma değeri artırmak ve küresel rekabette güç kazanmak amacıyla düzenlenen 5. Ar-Ge Proje Pazarı ve Komponent Tasarım Yarışması başladı. Açılışta konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil ile ilgili açıklamalarda bulundu. Işık, yerli otonun 20 litre yakıtla 1.000 kilometre yol alabileceğini belirterek “Öncelikle, TÜBİTAK’ta geliştirdiğimiz batarya teknolojilerini Türk otomobilinde kullanacağız. Bu araç 2 TL’lik şarj maliyetiyle büyükşehir trafiğinde 100 kilometre yol yapabilecek. Şehirler arası yolculuklarda ise arabadaki küçük jeneratör devreye girerek bataryayı şarj edecek. Burada da 20 litrelik yakıtla 1.000 kilometre mesafenin kat edilmesini öngörüyoruz” diye konuştu.

SÜRÜCÜSÜZ KULLANIM
Yerli otomobildeki en önemli özelliklerden birinin de otonom sürüş (sürücüsüz kullanım) olduğunu ifade eden Işık, şunları söyledi: “Aracımızın en belirgin vasıflarından birisi de otonom araç sistemleriyle donatılması olacak. Savunma sanayiinde hava araçlarında kullandığımız ‘Gerçek Zamanlı İşletim Sistemi’ni Türk otomobiline de uyarlamayı hedefliyoruz. Bu sistem, aracın kontrolü, güvenliği ve yakıt tüketimiyle ilgili önemli avantajlar sağlayacak. Mesela bu sistem yolun, havanın, araç ekipmanlarının durumuna ve sürücünün kullanım tarzına göre yakıt tüketimini anlık olarak ayarlayacak. Aracımızda sensör teknolojilerini ve araçlar arası iletişim sistemlerini de kullanacağız.” Türk otomobil projesinin sadece bir araç üretme işi olmadığını, esas çıktısının Türkiye’nin hayatın her alanına dokunacak yeni projeler geliştirmesi olacağının altını çizen Bakan Işık “Yerli oto, ülkemizi küresel rekabette söz sahibi yapacak bir projedir. Özellikle sensör teknolojisi, yazılım, nesnelerin interneti gibi alanlarda bu platform üzerinden ticarileştirme yapmış olacak, yeni nesil teknolojilerin üretilmesinde ciddi ivme yakalayacağız” dedi.

AR-GE YATIRIMLARI GERİ DÖNER
OİB Başkanı Orhan Sabuncu ise “Ortalama olarak her 7 bin fikrin sadece 1’i uygulamaya geçmekte olup, bu nedenle bu yolda sabırla ilerlememiz gerekiyor. Ar-Ge ve İnovasyona yapılan yatırımlar toplamda muhakkak geri dönüşü olan yatırımlardır” dedi.
Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
senol karaca 8 yıl önce

Bu haberler gurur verici benim merak ettigim sey nezaman yollarda olacak ve gariban yani durumu iyi olmayan orta halli insanlar bu arabayi alip binebilecekmi

Avatar
ezgi bobur 8 yıl önce

Allah rahmet eylesin

Avatar
yunus emre polat 8 yıl önce

Bir an önce piyasaya çıksa da hemen arabamı satıp milli arabamızdan alsak yaw. Sabırsızlıkla bekliyoruz. Yakıtı az da olsa orta da olsa farketmez , devletimize destek olsun daha iyisini yapsınlar..