Öne Çıkanlar suriye türkiye edip yüksel hapis cezası fransa terörist

İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Teknolojik gelişmeler toplumda bir çok değişiklikler yaratığı gibi kıtalar arası iletişimi de gerekli kılmıştır. Bu durum her ne kadar birden fazla dil bilmeyi zorunluluk haline getirmişse de günümüzde İngilizce dünya dili olması sebebiyle “bilinmesi” gereken dillerin en başında yer almaktadır. Peki İngilizce bilmek sadece bulunduğunuz ülkede mi iş bulmanızı kolaylaştırıyor? Hayır, kendi ülkenizde iş bulmanızı kolaylaştırmanın yanı sıra diğer ülkelerde de iş dünyasının kapılarını size açmış oluyor. Aynı zamanda diğer ülke, kültür ve milletlerde gelen insanlarla daha kolay dialog kurmanızda büyük bir rol oynar. Anlayacağınız İngilizceniz varsa “istediğiniz kapılar” size açıktır. Kaliteli ingilizce tercüme ihtiyacı her zaman bulunmaktadır.

Yurtdışına Dil Eğitimi İçin Gitmeden Önce Mutlaka Bir İngilizce Seviyeniz Olsun!

Daha önce yurtdışında yaşayan biri olarak İngilizcenin en az 1, 2 seviyesini kendi ülkenizde öğrenmenizi öneririm. Birşey bilmeden yurtdışına gitmek orda dil eğitimi için planladığınız zamandan daha fazla alabilir. Yurtdışına gitiğinizde bir sürü yeni şeylerle karşılaşıp bocalayabilirsiniz ve buna diliniz yani ingilizce eksikliği de eklenince yurtdışı sizin için çekilmez bir hale gelebilir. Mutlaka Türkiye'de İngilizce için bir alt yapınız olsun!

Bulunduğunuz Ülkede İyi Dil Eğitimi Veren Bir Kurumu Tercih Edin!

Ankara, İstanbul, İzmir ve daha bir çok ilde ingilizce dil eğitimini veren çok sayıda iyi dil kurumları var. İyi araştırın ve öyle karar verin. Dil okullarını seçerken dikkat etmeniz gerekenlerden biri de kurumun ders dışında size sunduğu grammar, writing ve speaking hizmeti olmalıdır. Unutmayın başarıya ulaşmak öğrenme isteğinize bağlı. Elinizde geldiğince yoğunlaşın derslere. Sadece grammari bilmeniz sizin speaking yada writing’te de çok iyi olduğunuzu veya olacağınızı göstermez. Çünkü grammari çok iyi olupta hiç konuşamayan arkadaşlar da yok değil. Peki ne yapmak gerekir bu durumda? Şöyle bir nefes alın ve rahatlayın önce. İngilizce konuşmak sizin öğrenme isteğinize bağlı. Yurtdışına çıkmadan önce ingilizce eğitimi aldığınız kurum içinde ve dışında mümkün oldukça öğrendiğiniz kelimeleri kullanarak ingilizce konuşmaya çalışın (yanlış yapmaktan korkmayın! Çünkü yanlış ama korkusuz bir başlangıç; kusursuz bir ingilizce konuşmak için ilk adımdır). Evinize gittiğinizde öğrendiklerinizle serbest essay(kompozisyon) yazın ve böylece grammar, speaking ve writingi beraber geliştirmiş olacaksınız. Ben Amerika da ilk okula başladığımda çok ödev verdiklerinden dolayı sürekli yazı yazmak zorunda kalıyıordum ve tabiki onların writing style de farklı olduğundan ödevlerimi bitirmem saatler alıyordu(geceleri hiç uyumadığım günler çok olmuştur). Ama tabiki onların writing stilini öğrenmeniz için çok erken onun için bol bol spontane yazın siz.

Bir Dili Tam Olarak Öğrenmek İçin O Dilin Konuşulduğu Ülkede Bir Süreliğine Yaşamak Şart!

Yukarıda da yazdığım gibi kendinizi az da olsa İngilizce ifade edebilecek seviye ye geldiyseniz o zaman dil eğitiminizi ilerletmek için size yurtdışı yolu görünüyor. En etkili dil geliştirme yöntemi o dilin konuşulduğu ülkede olmak, o dilde nefes almak, görmek, düşünmek, kültürünü öğrenmek ve o dilde konuşanlarla bir arada bulunarak ve konuşarak pratik yapmaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.