Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

Jigolo olmak isteyen gençler dikkat! Dolandırıcıların tuzağına düşebilirsiniz
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, çok ilginç açıklamalar yaptı. Türkiye’de en çok kullanılan dolandırıcılık yöntemlerin jigololuk ve cin çıkarma olduğunu söyledi.


Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, hukukçulardan oluşan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Şahin, dolandırıcılık yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Şahin sosyal medya başta olmak üzere görsel ve yazılı medyada bile reklam ve tanıtımı yapılan yaygın dolandırıcılık yöntemlerini sıraladı. Bazı durumlarda tüketicilerin şikayette bulunamadığını ileri sürdü.


JİGOLOLUK VE CİN ÇIKARTMA



Şahin özellikle jigololuk ve cin çıkarma yöntemlerinin, dolandırıcılar tarafından bilerek kullanıldığını vurguladı. Çünkü bu kişiler dolandırıldıklarında utançlarından şikayetçi olamıyor.


"Jigololuk, çok fazla kişinin dolandırıldığı ama şikayetçi olamadığı bir dolandırıcılık yöntemi. 'Ayda 5 bin TL kazanmak ve dul bayanlarla birlikte olmak ister misin?’ reklamıyla başlayıp, kayıt için hatırı sayılır bir para alınıp, bir daha da irtibat kurulamıyor. Kimse de afişe olmamak için şikâyetçi olmuyor."

Şahin ayrıca Cin çıkarmanın da dolandırıcılık yöntemleri arasında sıkça kullanıldığını ancak insanların şikayetçi olmaktan çekindikleri vurguladı. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
H....g ....? 6 yıl önce

Hocam selâm aleyküm öncelikle kolay gelsin iyi çalışmalar çalışmalarınızın devamını dilerim
ismim h..g...bugünde benim başıma aynısı geldi sekiz bin doküzyüz tlm gitti vede yine para istediler ve hizmet almam içi yani hesabıma yirmidörtbin seküzyüz tl hesabıma girmesi için beşbin tl daha yatırmam gerektiğini belirttiler aksi halde bu parayı yatırmasam evime hacizin geleceğini belirtiyorlar ve dolandırıldıgımı anladım bende vakit kaybetmeden cumhuriyet savcılığında suç duyurusunda bulundum ve ısrarla habire arıyorlar tehtit ediyorlar asgari ücretle çalışan biriyim nasıl Bi rabilitasyona kapıldığımı bilmiyorum hocam bu konuda ban bir yardımcı olabilirmisiniz çalışmalar çalışmalarınızın devamını dilerim SAYGILARIMLA
H....G.......?

Avatar
Setdar 4 yıl önce

Para kazanmak isliyorum

Avatar
Setdar 4 yıl önce

Para kazanmak isliyorum