Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist YÖK IŞİD kara operasyonu

Engelli çocuk ayakları bağlanarak ölüme terk edildi!
Zihinsel engelli olduğu belirtilen 6 yaşındaki Suriyeli Cuma İbrahim, aç ve donmak üzereyken bir kömürlükte bulundu. Ayaklarından bağlı olarak kömürlükte ölüme terk edilen zihinsel engelli Cuma İbrahim, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bir ihbar üzerine hareket eden Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimler, anne ve babası nerede olduğu bilinmeyen ve Erzurum'da annaannesinin yanında kalan Cuma İbrahim, Yakutiye ilçesi Eminkulbu Mahallesinde metruk bir binanın kömürlüğünde ayakları bağlı durumda bulundu. Cuma İbrahim, 112 Acil tarafından dün gece Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Acil serviste yapılan tedavinin ardından bugün Çocuk Servisine kaldırılan Cuma İbrahim'in sağlık durumu ile ilgili olarak Başhekim Yardımcısı Acil Tıp Uzmanı Orhan Delice şunları söyledi:

"Çocuğun ismi Cuma İbrahim, 6 yaşında. Dün Emniyet birimlerimiz bir kömürlüğe ihbar üzerine gittiklerinde ayaklarından bağlı olarak bulmuşlar. Çocukta kısmi donma belirtileri vardı ve açtı. Bir süre aç kalmış. Yakınlarına ulaşmaya çalıştık. Anneannesi var ama bakımını üstlenmedi. Annesi Erzurum'da değilmiş. Nerede olduğunu bilmiyoruz. Babası da Suriye'de kayıpmış. Cuma İbrahim zihinsel engelli bir çocuğumuz. Tabiri caizse terk edilmiş. Emniyet birimlerimiz bulduğunda 112 aracıyla bize getirdiler. Ben akşam nöbetçiydim zaten. Hastanın durumunu stabil hale getirdik. Acil servis arkadaşlarımız herkes birşeyler almış geldi. Çocuğa kimi pijama almış, kimisi çorba, kimi meyve suyu getirmiş. Erzurum halkıyla beraber acilde baktık. Sabahleyinde çocuk servisine aldık. Sosyal Hizmetler uzmanına haber verdik. Onlar Aile ve Sosyal il Müdürlüğüne rapor sundular. İlgili birim, bizden hastayı devralacak. Devletimiz bundan sonraki bakımını üslenmiş olacak."



Bölge Eğitim ve Aratırma Hastanesi Çocuk Uzmanı Dr. Sümeyra Danışman da hastane olarak gereken herşeyin yapıldığını belirtti. Dr. Danışman, "Ailesinden herhangi birine ulaşılamadığı için sosyal hizmetlere teslim edilecek. Onunla alakalı gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Genel durumunda bir sıkıntı yok. Çocuğumuz zihinsel engelli. Onunla alakalı olarak da yine çocuk psikiyatrisler gereken desteği veriyor" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.