Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
11 Türkmen köyü haritadan siliniyor!
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

11 Türkmen köyü haritadan siliniyor!


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2015/12/11_turkmen_koyu_haritadan_siliniyor_h6146_a18e6.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
DÜNYA

Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Vezir, "Türkmen köylerinde evler, camiler, trafolar yerle bir oldu hatta son günlerde köprüler kasıtlı vuruluyor. 11 köy haritadan silindi diyebiliriz" dedi. En fazla saldırıya maruz kalan noktalardan birinin ise Lazkiye kırsalı olduğunu söyledi.

Vezir, yaptığı açıklamada, Rusların Suriye'de saldırılara başladığı tarihten itibaren en fazla saldırıya maruz kalan noktalardan birinin Lazkiye kırsalı olduğunu söyledi.
Türkmendağı ve Cebel Ekrad'ın yoğun şekilde vurulduğunu belirten Vezir, "Belki de 4 yılda yapılan saldırının daha fazlası, son 2 ayda yapıldı ve sadece mevziler değil, köyler, siviller de hedef alınıyor. Türkmen köyleri, misket bombası dahil, hava, kara ve denizden bir tonluk füzelerle bombalanıyor" diye konuştu.

"ALTYAPILAR YOK OLDU"

Saldırılar nedeniyle Türkmendağı ve Cebel Ekrad'dan binlerce kişinin göç etmek zorunda kaldığını anımsatan Vezir, göçenlerin Türkiye sınırı yakınlarındaki güvenli noktalara sığındığını vurguladı.

Göçün her gün devam ettiğine dikkati çeken Vezir, şunları kaydetti:
"Köylerde evlerin yanı sıra okullar, su depoları, camiler, trafolar yerle bir oldu hatta son günlerde köprüler kasıtlı vuruluyor. Hasar çok büyük. Türkmenler evlerine dönmek isteseler de artık evleri yok. '11 köy haritadan silindi' diyebiliriz. Dev kayaların, ağaçların yani doğanın bile dayanamadığı bu saldırılarda Türkmen köyleri altyapılarıyla yok ediliyor." 

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.