Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
ABD Büyükelçiliği'nden PYD'ye destek açıklaması
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

ABD Büyükelçiliği'nden PYD'ye destek açıklaması


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/12/abd_buyukelciligi_nden_pyd_ye_destek_aciklamasi_h29013_fb209.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
DÜNYA

ABD Ankara Büyükelçiliğinin ABD’nin YPG ve DEAŞ’a destek verdiği yönündeki iddiaları reddettiği açıklamada kullanıldığı ilginç dil, dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP'liler tarafından sık sık dile getirilen, ABD'nin Suriye'de YPG'ye mühimmat verdiği iddialarına ABD Ankara Büyükelçiliği'nden yanıt geldi. 
ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından, ABD'nin YPG'ye ve PKK'ye silah verdiği yönündeki açıklamalara ilişkin, "ABD hükümeti, YPG veya PKK’ya silah ya da patlayıcı sağlamamıştır, nokta. Bizler, PKK’nın terör saldırılarını ve Türkiye’de gerçekleştirdiği menfur şiddet eylemlerini tekrar tekrar kınadık" ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yapıldı. 

ABD Ankara Büyükelçiliği, ABD ve Koalisyon güçlerinin Suriye’de DEAŞ’a karşı yürüttükleri operasyonlara ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Konuya dair Türk medyasında yanlış bilgilerin dolaştığının iddia edildiği açıklama şöyle:


“ABD hükumeti DAEŞ’i desteklememektedir. ABD hükumeti geçmişte DAEŞ’i oluşturmamış veya desteklememiştir. ABD hükumetinin DAEŞ’e destek verdiği yönündeki iddialar doğru değildir. ABD hükumeti, YPG veya PKK’ya silah ya da patlayıcı sağlamamıştır, nokta. Bizler, PKK’nın terör saldırılarını ve Türkiye’de gerçekleştirdiği menfur şiddet eylemlerini tekrar tekrar kınadık.

DEAŞ’a karşı yürütülen harekat boyunca yaptığımız gibi, DEAŞ’ı yenme çabalarımızı nasıl artırabileceğimizi ve iki ülke halkını da tehdit eden bu belayı nasıl ortadan kaldırabileceğimizi belirlemek için, Türk hükumetindeki muhataplarımızla yakından çalışmayı sürdürüyoruz.

Bu aynı zamanda, El Bab çevresinde DEAŞ’la mücadele eden Suriye muhalefetini ve Türk güçlerini en iyi nasıl destekleyebileceğimize ilişkin süregelen görüşmelerimizi de içermektedir.Tıpkı Türkiye gibi, ABD de DEAŞ destekçilerinin saldırılarına maruz kalmıştır. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin, gerek bu tehdit gerekse başka terör tehditleri karşısında vermiş olduğu kayıpların yasını tutmaktayız.”

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162

Notice: Undefined variable: uyeid in /home/komplohaber.com/public_html/amp/functions.php on line 355

Notice: Undefined variable: uyeid in /home/komplohaber.com/public_html/amp/functions.php on line 355

Notice: Undefined variable: uyeid in /home/komplohaber.com/public_html/amp/functions.php on line 355

Yorumlar (3)

Mahmut 7 Yıl Önce

Kendini sömürge valisi sanan saf zat; bomba eğitimi ve bombaların görüntüleri senin ve ipini elinde tutan sahiplerini gücendirmemek için değil Amerikan halkına saygımız ve yeni hükumetin zekice hareket edeceğine dair ümidimiz olduğu içindir. Yoksa yayınlasalar sen bu memlekette sokağa çıkamazsın. Mal.

Demir 7 Yıl Önce

Sevgili ajan elçi, senin adın Pinokyo olsaydı burnun dünyayı 10 defa dolaşırdı.

Aydın 7 Yıl Önce

Yalancının amk mi mc keynin deyiş yetkilileriyle çekilmiş fotoğraflar ne o zaman onada montaj dersiniz şimdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.