Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
ABD'de kritik bir istifa haberi geldi
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

ABD'de kritik bir istifa haberi geldi


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2021/10/abd_de_kritik_bir_istifa_haberi_geldi_h35847_45ea5.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
DÜNYA

ABD'nin üst düzey bir Pentagon yetkilisi Çin'in yapay zeka ve siber alemdeki başarılarının ABD'yi geçtiğini söyleyerek istifa etmesi ülkede gündem konusu oldu.

Görevinden istifa eden Pentagon yetkilisi Nicolas Chaillan ortalığı karıştırdı. Chaillan, Amerikan ordusunun teknolojik dönüşümünün çok yavaş ilerlediğini ve Çin karşısında şansının olmadığını ileri sürdü.

Özellikle son yıllarda teknoloji konusunda ABD ile Çin arasında büyük bir rekabet var. Yapay zeka ve uzay teknolojileri alanında ABD'nin önüne geçmeye başlayan Çin, Amerika'nın kabusu haline geldi.

Geçtiğimiz günlerde de ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) bilgisayar yazılım sistemlerinden sorumlu en üst düzey yetkilisi Nicolas Chaillan istifa etti.

PROTESTO NEDENİYLE İSTİFA ETTİ

ABD medyasına röportaj veren Chaillan, Amerikan ordusunun teknolojik dönüşümünün çok yavaş ilerlemesini protesto etmek için bu kararı aldığını belirtti ve "Çin'in ABD'yi geçmesini izlemeye dayanamam" açıklamasında bulundu.

"ÇİN İLE REKABET EDEMEYECEK KONUMDA OLACAĞIZ"

Chaillan, ABD'nin Çin kaynaklı siber saldırılara cevap vermekte yetersiz olduğunun altını çizdi. Ayrıca açıklamasında 15-20 yıl içinde Çin'le rekabet edemeyecek konumda olacağız dedi. Çünkü Chaillan'a göre Çin özellikle yapay zeka ve siber alemde çok başarılı. Bu başarı onlara küresel hakimiyet getirecek.

"ÇİN DÜNYAYI DOMİNE EDECEK"

Ülkesi hakkında oldukça umutsuz konuşan Chaillan, ABD'nin bazı birimlerinde siber savunma düzeyinin Çin'e göre "anaokulu seviyesinde" olduğunu belirtti. 

ABD Ulusal Güvenlik Komisyonu da Chaillan'ın sözlerine benzer ama daha "yumuşak" bir rapor hazırlamıştı. Orada da vurgu Çin'in yapay zeka ve siber alandaki başarısına dikkat çekiyordu.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.