Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
ABD'de nükleer füze kazası!
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

ABD'de nükleer füze kazası!


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/01/abd_de_nukleer_fuze_kazasi_h7514_e9bdd.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
DÜNYA

ABD'de 2014 yılında bir nükleer facianın eşiğinden dönüldüğü ortaya çıktı. AP ajansı, yaklaşık iki yıllık bir araştırma sonucunda olayın ayrıntılarına ulaştı.

ABD Hava Kuvvetleri, 2014 yılında ülkedeki bir nükleer füze silosunda "insan hatası" nedeniyle kaza yaşandığını ve kazada nükleer füzenin hasar gördüğünü açıkladı.

AP ajansının, Amerikan Hava Kuvvetleri'nin basın bildirisine dayandırdığı habere göre 16 Mayıs 2014'te bir Minuteman 3 kıtalararası balistik füze, yapılan bakım çalışmaları sırasında işlemez hale geldi. Ertesi gün yapılan sorun giderme çalışmasına katılan üç personelin "teknik yönergelere uymamasından dolayı" nükleer füze hasar gördü. Üç kişilik ekibin "gerekli yeterlilik seviyesinde olmadığı" ifade edilen bildiride kazanın nasıl yaşandığına dair ayrıntı verilmedi.



Füze söküldü
Hava Kuvvetleri, Colorado eyaletindeki 320'nci Filo'ya ait bir fırlatma alanında gerçekleşen kazada ölen ve yaralanan olmadığını bildirdi. Olay nedeniyle halkın sağlığına yönelik bir tehdidin ortaya çıkmadığı kaydedilirken, füzenin güvenli bir şekilde söküldüğü belirtildi.

"Halka açıklanamayacak kadar kritik"

AP, 2014'te gerçekleşen kazadan sonra olaya ilişkin bilgi edinmek için defalarca yetkililere başvurdu. Ajansa olayla ilgili kısa bir özet iletilmesinin ardından ABD Hava Kuvvetleri'nin nükleer güçlerinin başında bulunan Orgeneral Robin Rand, raporun tamamının "halka açıklanamayacak kadar hassas bilgiler içerdiği" gerekçesiyle gizli olduğunu açıkladı. 

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.