Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
ABD'den Türkiye açıklaması
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

ABD'den Türkiye açıklaması


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/02/abd_den_turkiye_aciklamasi_h11995_41131.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
DÜNYA

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Türkiye'nin PYD ile ilgili olarak ABD'ye gösterdiği tepkiler üzerine konuştu.

Aralarında 28 NATO üyesinin de bulunduğu DAEŞ'e karşı oluşturulan koalisyondan 49 ülkenin savunma bakanları, ABD öncülüğünde NATO Karargahında bir araya geldi.

Carter, toplantının ardından gazetecilere açıklama yaptı. Türkiye'nin ile yaşadıkları PYD gerilimine değinen Carter, "Onlarla her konuda değil ama terörizmin her türlüsüne karşı olmada sadık bir şekilde aynı fikirdeyiz ve her zaman da öyle olduk" dedi.

İşte o ifadeleri:
"Açıkça Türkiye, ABD'nin iyi ve uzun süreli bir müttefiki. Onlarla her konuda değil ama terörizmin her türlüsüne karşı olmada sadık bir şekilde aynı fikirdeyiz ve her zaman da öyle olduk. DAEŞ'i yenmek için Suriye'de ehil yerel güçlerle çalışıyoruz. Bunu yapmayı sürdüreceğiz. Fakat aynı zamanda Türkiye ile de yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz."

İSMET YILMAZ DA TOPLANTIDAYDI
ABD'li Bakan, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın toplantında Türkiye'nin DAEŞ ile mücadeleye verdiği katkıyı artıracağını söylediğini de aktardı.

DAEŞ KARARI
Toplantıda DAEŞ'i finansal olarak da hedef alma ve Musul'a Irak güçlerini sevk etme kararı aldıklarını söyleyen Carter, Suudi Arabistan'ın Suriye'ye asker gönderme teklifi ile ilgili olarak ise stratejik yaklaşımın yerel güçlerin eğitilmesi olduğunu kaydetti.

RUSYA, DAEŞ'İ VURMUYOR
Rusya'nın DAEŞ ile mücadele edeceğini söylemesine rağmen büyük çoğunlukla DAEŞ'e ait olmayan hedefleri vurduğunu kaydeden Carter, "Bunun yerine rejime destek vererek ve iç savaşı körükleyerek bitmesi gereken Suriye'deki iç savaşın bir parçası oldular. Bunun en trajik sonucu ise son günlerde çok sayıda kişinin Suriye'deki göçü. Daha önce de söyledim, bu Rusya tarafından yapılan stratejik bir hata. Biz kendi harekatımızda DAEŞ'i askeri olarak yenmekte kararlıyız ve bunu da yapacağız. Rusya bu konuda yardım etmiyor ama biz yine de yapacağız" dedi.

KRİZİ YANLIŞ YÖNE SÜRÜKLÜYOR

Rusya'nın Suriye krizini yanlış yöne sürüklediğini ifade eden Carter, "Biz ise doğru yöne çekmeye devam edeceğiz. O da Suriye halkına bir hükümet ve Esed'in olmadığı gelecek sunacak siyasi bir geçiş" diye konuştu. Carter, bu geçişin Rusya'nın doğrudan ya da aşırılığı körükleyerek hedef aldığı ılımlı muhalifleri içereceğini söyledi. 

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.