Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
ABD YPG'den şikayetçi!
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

ABD YPG'den şikayetçi!


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/03/abd_ypg_den_sikayetci_h17821_7eab3.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
DÜNYA

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Austin, YPG'nin, ABD'nin desteklediği Suriyeli muhalifleri hedef aldığına dâir kanıtlar olduğunu söyledi.

Kısa bir süre sonra görevinden ayrılacak olan ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Llyod Austin, ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) Komutanı General David Rodrigez ile Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlara ilişkin bilgi verdi.
"YPG, BİZİM DESTEKLEDİĞİMİZ MUHALİFLERİ VURUYOR"

Austin, bir soru üzerine, PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG ile Rusların işbirliği yaptığını söyledi. Suriye’nin kuzeybatısında YPG ile Ruslar arasındaki işbirliğini gözlemlediklerini ifade eden Austin, "Ülkenin kuzeybatısında YPG unsurları ile Rusların işbirliği yaptığını gördük. Bunu zaman zaman gerçekleşen bir işbirliği olarak tanımlayabilirim" dedi.

Austin, bir başka soruyu yanıtlarken, "YPG’nin, ABD’nin desteklediği Suriyeli muhalifleri hedef aldığına dâir kanıtlar var" ifadesini kullandı.

Austin, Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’de IŞİD'in hâlâ güçlü olduğu noktaları geri almak için gelecek aylarda ilâve askeri kabiliyetlere gereksinim duyulabileceğini de belirtti. Bu doğrultudaki ilâve ihtiyaçlara ilişkin Pentagon’a gerekli önerileri ilettiklerini belirten Austin, önerilerinin, ABD kara birliklerini de kapsayıp kapsamadığı gibi detayları şu aşamada paylaşamayacağını ifade etti.

Yaklaşımlarının, sahadaki operasyonları yerel güçlerin yürütmesi ve kendilerinin de onlara havadan ateş desteği sağlama şeklinde olduğunu dile getiren Austin, "İleriye baktığımızda, kabiliyetimizi, hızımızı artırmak isteyeceğimiz şeyler olacak" ifadesini kullandı.

Austin, daha fazla sayıdaki ABD askerinin istihbarat toplama, eğitim sunma ve lojistik koordinasyonu sağlamada faydalı olacağını vurguladı.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.