Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Donald Trump'ın baskanlık vaadi dikkat çekici: Camileri kapatacağım
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Donald Trump'ın baskanlık vaadi dikkat çekici: Camileri kapatacağım


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2015/11/donald_trump_un_baskanlik_vaat_i_dikkat_cekici_h4254_b2ca0.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
DÜNYA

Paris'te düzenlenen silahlı saldırıların ardından, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayları İslam karşıtı açıklamalarda bulundu. Emlak zengini işadamı Donald Trump camileri kapatacağını söyledi.

 Başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Partiiçindeki yarışın iddialı ismi iş adamı Donald Trump, daha önce büyük tepki çeken cami karşıtı açıklamasının bir benzerini MSNBC haber kanalında yaptığı konuşmada tekrarladı.

Paris'teki saldırıların ardından MSNBC'ye telefonla bağlanan Trump, başkan seçilmesi halinde ABD'deki bazı camileri kapatabileceğini yineledi. "Bunu yapmaktan nefret ederdim fakat bazı düşmanlık ve fikirler yüzünden bazı şeyleri güçlü bir şekilde göz önünde bulundurmak zorundasınız" diyen Trump, "bazı düşmanlık fikirlerinin ve nefretin" camilerden geldiğini iddia etti.

Konuşmasında ABD'deki bütün camilerin değil ama bazılarının kapanması gerektiğini savunan Trump, "Ne olduğuna bakın. Bunun sona ermesi lazım. Güçlü olmalıyız. Uyanık ve zeki olmalıyız" ifadesini kullandı.

Trump, New York Belediye Başkanı Bill De Blasio'nun camilerin New York Polis Teşkilatı tarafından izlenmesine son verilmesini ise "hata" olarak yorumladı.

Daha önce de Fox Business Network'e yaptığı açıklamada benzer ifadeleri kullanan Trump, aralarında Türklerin de olduğu birçok Müslüman grup, yurttaşlık hakları savunucuları ve sivil toplum kuruluşunun tepkisini çekmişti.

Cumhuriyetçi Parti'nin diğer iddialı ismi Ben Carson da Nevada'da yaptığı açıklamada, "İmamlara ve din adamlarına ISIS, ISIL ve Radikal İslamcı cihatçıların yaptığıyla ve geleneksel İslam'ın ne olduğunun ayırt edilmesi için çok büyük baskı uygulamamız gerektiğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.