Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
ESED rejimi zorbalıkta sınır tanımıyor! Rejim güçleri tam 1217 sivili...
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

ESED rejimi zorbalıkta sınır tanımıyor! Rejim güçleri tam 1217 sivili...


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2015/12/esed_rejimi_zorbalikta_sinir_tanimiyor_rejim_gucleri_tam_1217_sivili_h6276_ca23a.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
DÜNYA

ESED rejimi, kontrolünde altındaki bölgelerde bir buçuk ay gibi kısa bir süre içerisinde bin 217 sivili gözaltına aldı? Peki ama ne için?

Suriye rejiminin, bir buçuk ay içerisinde kontrolündeki bölgelerde bin 217 sivili zorunlu askerlik için gözaltına aldığı belirtildi.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (SNHR) yayınladığı raporda, rejimin askerlik görevi yaptırmak üzere Kasım ayının başından 15 Aralık'a kadar bin 217 sivilin gözaltına aldığı belirtildi.

Gözaltı operasyonlarının başta Şam olmak üzere Halep, Hama ve Humus kentlerinde yoğunlaştığına işaret edilen raporda, gözaltına alınanlardan yarısının askerlik görevini tecil belgesi bulunduğu, 358'inin üniversite öğrencisi olduğu kaydedildi.

Rejimin Kasım ayı başında ordu, "Yerel milisler veya yabancı milislerin yönetimi altında savaşmak üzere aranan on binlerce kişilik bir isim listesi yayınladığının hatırlatıldığı" raporda, "Söz konusu liste, aralarında askerlik görevini tecil belgesi bulunan üniversite öğrencilerinin ve memurların da bulunduğu 25 ila 35 yaş arası gençlerde oluşuyor. Rejim, 45 yaş üstü doktor ve hemşirelere de askeri hastanelere gitmeleri yönünde talimat verdi" denildi.

Gençlerin gözaltına alındıktan sonra bağlı oldukları illerin askerlik şubesine sevk edildiği, oradan da çatışma bölgelerine gönderildikleri kaydedilen raporda, rejimin bununla başta yerel milisler arasından yurt dışına kaçanlar nedeniyle oluşan açığı doldurmayı ve Rusya'nın 30 Eylül'den bu yana sürdürdüğü hava saldırıları altında karadan ilerleyebilmeyi hedeflediği ifade edildi.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162

Notice: Undefined variable: uyeid in /home/komplohaber.com/public_html/amp/functions.php on line 355

Yorumlar (1)

Ragıp Ceylan 8 Yıl Önce

Eseri sevmem yaptıkları ni tasvip etmem fakat Türkiye aynı durum da olsa ne yapardı sizce

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.