Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Halep Operasyonu başladı
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Halep Operasyonu başladı


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/10/halep_operasyonu_basladi_h27670_96848.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
DÜNYA

Suriye'de muhalif birlikler, kuşatma altındaki Halep'i kurtarmak adına operasyon başlattı.​​ 5 bin kişinin katıldığı operasyonun adının "Büyük Savaş" olduğu açıklandı.

Muhalif birlikler, Halep kuşatmasını kırmak için büyük bir operasyon başlattı. 5 binden fazla muhalifin katıldığı operasyonun adı "Büyük Savaş" olarak açıklandı.

KUŞATMAYI KIRMA HAREKATI

Suriyeli muhalifler, Rejim-Rusya ve İran destekli Şii milislerin kuşatma altında tuttuğu ve 250 binden fazla sivilin yaşadığı Halep'e yönelik kuşatmayı kırma harekat düzenliyor.

İlk olarak Esed kontrolünde olan Neirab havaalanı operasyon kapsamında Grad füzeleri ile vuran muhalifler Akademi Esed ve Halep-Sam karayolunda saldırıya geçti. Fetih Ordusu öncülüğünde başlayan operasyona 5 binden fazla muhalif savaşçı katılıyor. Muhalifler şehir merkezine güneybatı yönünden ve Dahiyyatul Esed bölgesinden girmeye çalışıyor.

Halep merkez ve çevresinde savaşan Esed güçleri % 80 oranında Şii milislerden oluşmakta. Halep operasyonun başlaması ile birlikte Halepliler de Rusya ve Esed rejimine ait savaş uçaklarının görüşünü engellemek icin lastik yakmaya başladı.

FÜZELERLE YOĞUN SALDIRI


Fetih Ordusu, kent merkezinin doğusunda rejim kuşatması içinde ve dışında konuşlu bazı unsurlarıyla Esad güçlerine, Grad ve Fil füzeleriyle yoğun saldırılar düzenliyor.

Fetih Ordusu bileşenlerinden Ahrar'uş Şam, sosyal medya hesabından Bab Neyrab askeri havaalanının, Dahiyyetul Esed ve 1070 konut bölgesinde Esad güçlerinin karargah olarak kullandıkları yerlerin vurulduğunu duyurdu.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, füzelerin Nairab hava üssüne atıldığını doğrulayarak, aynı zamanda Lazkiye yakınlarındaki Hmeymim hava üssü yakınlarına da atıldığını belirtti.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.