Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Hangi ülke Abdullah Öcalan'a ve Kürtlere fahri vatandaşlık verdi?
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Hangi ülke Abdullah Öcalan'a ve Kürtlere fahri vatandaşlık verdi?


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2015/12/hangi_ulke_abdullah_ocalan_a_ve_kurtlere_fahri_vatandaslik_verdi_h5863_2bc44.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
DÜNYA

İtalya'nın özerk bölgesi Sicilya'nın başkenti Palermo, Kürtlere ve bebek katili Öcalan'a fahri vatandaşlık verdi!

İtalya'nın Sicilya adasının başkenti Palermo, Kürtlere ve Abdullah Öcalan'a fahri vatandaşlık verdi.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre Palermo Belediyesi'nde bugün yapılan törende Belediye Başkanı Leoluca Orlando, fahri vatandaşlık belgesini Öcalan'ın avukatı Ebru Günay'a teslim etti.

Belediye Başkanı Orlando törende yaptığı konuşmada, "[Kürt halkının] kendi topraklarına sahip olma hakkını tanıyoruz" dedi. Orlando, "Kürt halkının siyasi özerklik ve öz yönetim mücadelesini temsil eden Abdullah Öcalan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kendisi, bütün bir halkın hak iddialarını tamamen siyasi kanallara taşıyarak barış sürecinin mimarlığını yaptı" diye konuştu.

Leoluca Orlando, Öcalan'ın tutukluluk koşullarını da eleştirdi. Öcalan'ın "17 yıldır ağır tecrit koşullarında cezaevinde tutulduğunu" söyleyerek, "Bu koşullar, Kürt meselesinin barışçıl yolla çözülmesine engel teşkil ediyor ve sembolik olarak da tüm Kürt halkının içinde yaşadığı tecrit koşullarını temsil ediyor" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı ayrıca, "Kürt halkının Türkiye içinde demokratik özerklik ve kültürel farklılıklarının tanınması taleplerinin sürekli olarak engellendiğini" dile getirdi.

Orlando, "Palermo ve Sicilya halkının, Kürt halkıyla dost olduğunu" da sözlerine ekledi.

Palermo Belediye Meclisi üyesi Giusto Catania da, "Lideri Abdullah Öcalan aracılığıyla Kürt halkının tanınması, IŞİD'in yayılmasına ve terörizme karşı savaşan bir halkla, öz yönetim için mücadele eden bir halkla dayanışma eylemidir" diye konuştu.

Sicilya'nın başkentindeki vatandaşlık töreniyle, "Palermo Kürt Halkının Yanında" komitesi tarafından organize edilen ve Sol, Ekoloji, Özgürlük (SEL) ve Komünist Yeniden Yapılanma (PRC) partileri tarafından desteklenen 3 günlük "Kürdistan" etkinlikleri de son bulmuş oldu.

Palermo Belediyesi geçen yıl da Filistinli El Fetih hareketinin liderlerinden, hapisteki Mervan Barguti'ye fahri vatandaşlık vermişti.

BBC Türkçe


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.