Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
İngiliz Times: Batı Erdoğan'a karşı sesini yükseltmeli
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

İngiliz Times: Batı Erdoğan'a karşı sesini yükseltmeli


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2017/07/ingiliz_times_bati_erdogan_a_karsi_sesini_yukseltmeli_h32113_e7abc.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
DÜNYA

İngiliz Times gazetesi, Batı'yı (AB'yi) Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı bedel ödemeyi göze alarak sesini yükseltmeye çağırdı.

İngiliz Times gazetesi, Cumhuriyet gazetesi davasının dün başlamasının ardından bugün başyazılarından birini Türkiye'ye ayırdı.

BATIYA SESİNİ YÜKSELTME ÇAĞRISI

"Türkiye sanık sandalyesinde" başlıklı yazıda Batı'ya, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'basını susturma girişimleri'ne karşı sesini yükseltme'çağrısı yapıldı.

OTORİTER ELEŞTİRİSİ

Gazete Cumhurbaşkanı Erdoğan'a demokratik standartları otoriter bir anlayışla karşılamakla suçladı. Cumhuriyet davasında yargılanma süreçleri devam etmesine rağmen bu gazetecileri 'Erdoğan'ın kurbanı' olarak gösterdi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Times'taki başyazı şu satırlarla noktalanıyor:

"ALMANYA TÜRKİYE'NİN İYİ NİYETİNE DİĞERLERİNDEN DAHA BAĞLI"

"Eleştirel seslerin susturulmasına dayalı bir anlayışa dayandığı sürece, Sayın Erdoğan ile uzun vadeli bir ilişki yürütülemez. Bu, mezarlığın istikrarıdır. Almanya, Türkiye'nin iyi niyetine diğer Avrupa Birliği ülkelerinin çoğundan daha fazla bağımlı.

Zira Sayın Erdoğan, Suriyeli mültecilerin denize açılmalarına izin vermiyor, onları Türkiye'nin kamplarında tutuyor. Buna karşın Almanya Başbakanı Angela Merkel, hem Alman hem de Türk vatandaşı bir gazetecinin (Deniz Yücel) tutuklanmasını yüksek sesle protesto etti.

"BU BİR SİYASİ KUMAR"

Merkel hükümeti, Alman turistlerin Türkiye'ye gitmekten caydırmak için seyahat uyarısında bulundu. Bu siyasi bir kumar zira Sayın Erdoğan'ı sinirlendirmenin hemen hemen daima bir bedeli var.

"İNGİLTERE DE TÜRKİYE'YE İHTİYAÇ DUYACAK"

İngiltere de Avrupa Birliği'nden ayrıldıktan sonra Türkiye gibi dinamik ekonomilerle güçlü ticari ilişkilere her zamankinden fazla ihtiyaç duyacak. Ancak İngiltere büyük insan hakları ihlallerini eleştirmemek gibi bir tavır içine giremez.

Sessiz kalmak, Sayın Erdoğan'ın ihtişam hezeyanlarını ve eleştiriden muaf olduğu hissini besleyecektir. Erdoğan, araştırmacı gazeteciliğin suç olmadığını, ifade özgürlüğünün hayati önem taşıdığını bilmeli."


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.