Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
İşçi Partisi liderinden Trump'a cami daveti
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

İşçi Partisi liderinden Trump'a cami daveti


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/01/isci_partisi_liderinden_trump_a_cami_daveti_h7305_288b5.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
DÜNYA

İngiltere'de İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, "Trump'ın Meksikalılar ve Müslümanlarla sorunları var. Eşim Meksikalı, seçim bölgem ise çok kültürlü. Onu bölgemdeki camiye götürüp orada insanlarla konuşmasını sağlayacağım" dedi.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, İngiliz yayın kurumu BBC'de yayınlanan "Andrew Marr" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Suriye'nin Madaya beldesinin Esed rejimi ve Hizbullah militanları tarafından abluka altında olduğunun hatırlatılması ve "Hizbullah ile daha önce görüştüğünüzü söylemiştiniz, bu savaş suçunu işlemeyi durdurmak için onları ikna edebilir misiniz? Onlarla konuştunuz mu?" sorusu üzerine Corbyn, "Hizbullah ve Suriye'deki krizde yer alan herkese mesajım şu; Gıdayı bir silah olarak kullanmak savaş suçudur. Bu suçu işleyen herkes, gelecekte muhakkak sonuçlarına katlanacaktır"
diye konuştu.
İngiltere IŞİD ile irtibata geçmeli mi?
"İngiliz hükümetinin IŞİD ile irtibata geçmesinin gerekip gerekmediğine" ilişkin bir soruya karşılık İşçi Partisi lideri Corbyn, "IŞİD'in finansman kaynaklarına bakılmalı. Türkiye, Suriye, İran ve bölgedeki diğer ülkelerle ilişkilerine bakılmalı. IŞİD'in güçlü ve zayıf noktalarının anlaşılması gerekir ki ideolojisine meydan okunabilsin. Suriye'de siyasi çözüm bulunmalı" diye konuştu.
Corbyn, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adayı Donald Trump’ın Müslümanlara ilişkin görüşleri ve İngiltere'ye girişinin yasaklanma ihtimaliyle ilgili sorulara da yanıt verdi.

Trump'ı Müslümanlarla tanıştıracağım
Trump'ın görüşlerinin "tuhaf" olduğunu söyleyen Corbyn, "Daha önceki bir açıklamamda, Trump'ı İngiltere ziyaretinde seçim bölgeme davet ettim. Çünkü Trump'ın Meksikalılar ve Müslümanlarla sorunları var. Bildiğiniz gibi eşim Meksikalı, seçim bölgem ise çok kültürlü. Onu bölgemdeki camiye götürüp oradaki insanlarla konuşmasını sağlayacağım" ifadesini kullandı.
"Belki bir şeyler öğrenebilir"
Trump'ın İngiltere'ye gelmesinin yasaklanmaması gerektiğini kaydeden Corbyn, Trump'ın İngiltere'ye gelerek çok kültürlülüğü görmesi ve anlaması gerektiğinin altını çizdi. Corbyn, "Trump, şehirlerimizdeki çeşitliliği görüp, belki bir şeyler öğrenebilir" dedi.

Corbyn açıklamalarında ayrıca İran'la varılan nükleer anlaşmadan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.