Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Obama ile Putin kafaya kafaya verip ne konuştu?
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Obama ile Putin kafaya kafaya verip ne konuştu?


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2015/11/obama_ile_putin_kafaya_kafaya_verip_ne_konustu_h4132_665ec.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
DÜNYA

Antalya'da düzenlenen G-20 zirvesinde göze çarpan en önemli karelerden biri de ABD Başkanı Obama ve Rusya lideri Putin'in zirve sırasında bir köşeye çekilerek koyu sohbete dalmış olduğu görüntüydü. Obama ve Putin kafa kafaya vererek Suriye meselesini konuştu. İşte o görüşmenin ayrıntıları

ABD Başkanı Barak Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, G20 Liderler Zirvesi'nde Suriye'yi konuştu. 
Türkiye'nin ev sahipliğinde, Anadolu Ajansı'nın fotoğraf sağlayıcısı olduğu zirveye katılan ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in çalışma toplantılarından birinde verilen arada, sohbet ettikleri görüldü. 

İki liderin, lobideki görüşmesi yaklaşık 35 dakika sürdü. 

Konuya ilişkin bilgi veren bir Beyaz Saray yetkilisi, Obama ve Putin'in görüşmesini "yapıcı" olarak nitelendirdi. 

SURİYE'Yİ KONUŞTULAR


İki liderin görüşmesinde daha çok Suriye'deki çatışmaların sona erdirilmesi kapsamında devam eden çabalara odaklandıklarını belirten yetkili, Paris'teki terör saldırılarının ardından, konunun daha da aciliyet kazandığını kaydetti. 

Yetkili, "Liderler, Viyana'da başarılan diplomatik çabalara işaret ederken, ateşkesin yanı sıra muhalifler ve rejim arasında BM arabulucuğundaki görüşmelerle ilerleyecek, Suriye'nin öncülüğünde ve sahipliğinde bir siyasi geçiş ihtiyacında mutabık kaldı" dedi. 

Obama'nın diplomasi devam ederken, DAEŞ ile mücadelede tüm ülkelerin çabalarını memnuniyetle karşıladığını aktaran yetkili, "Başkan Obama, Rusya'nın Suriye'deki askeri çabalarının bu grup (DAEŞ) üzerinde yoğunlaşmasının önemine dikkati çekti" diye konuştu. 

Yetkili, iki liderin Ukrayna'yı da ele aldığını belirterek, Obama'nın, ağır silahlar ile yabancı savaşçıların geri çekilmesi, rehinelerin serbest bırakılması ve ülkenin sınırlarının Ukrayna hükümeti tarafından kontrol edilmesi gibi Minsk anlaşmanın tam şekilde uygulanmasına desteğini ifade ettiğini aktardı. 

Yetkili, Obama'nın ayrıca, Putin'e, Mısır'da uçak kazasında hayatlarını kaybeden Rus vatandaşları için taziyelerini ilettiğini de kaydetti. 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.