Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Son heykeli de yıktılar!
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Son heykeli de yıktılar!


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2017/05/son_heykeli_de_yiktilar_h31670_85529.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
DÜNYA

Ukrayna'da Sovyet Devrimi'nin lideri Lenin'in Kiev'de kalan son anıtı da yerle bir oldu.

Ukrayna'da iki yıl önce kabul edilen ve komünizm propagandasının yasaklanmasını ve komünizmle bağlantılı anıtların kaldırılmasını öngören yasayla birlikte, ülke genelindeki Lenin anıtlarının tamamı kaldırılırken, başkent Kiev'de yer alan bir Lenin heykelinin, henüz yıkılmadığı ortaya çıktı.

BELEDİYE EKİPLERİ SON HEYKELİ BULAMAMIŞTI

Segodnya gazetesinin haberine göre, Kiev'in Golosiyevskiy ilçesinde sanayi bölgesinde yer alan bir Lenin anıtının kaldırılması için daha önceden Kiev Belediyesi'nin para tahsis edip anıtın kaldırılması için belediye işçilerini göndermiş olmasına karşılık, işçilerin Lenin anıtını bulamadıkları ve sahte bir tutanakla, Lenin anıtının kaldırıldığını yazdıkları ortaya çıktı.

ANITI BULUP YIKTILAR

Aylar sonra Lenin anıtının hala aynı yerde durduğunun anlaşılması üzerine, Lenin anıtının bulunduğu arsanın sahibi, belediyenin ikinci kez anıtı kaldırmak için ödenek ayırmayı reddetmesi üzerine, anıtı kendi imkanlarıyla kaldırdı.

UKRAYA'DA 3 BİN CİVARI LENİN ANITI KALDIRILDI

Ukrayna'da Batı yanlısı kesimler tarafından üç yıl önce gerçekleştirilen ihtilal sırasında başkent Kiev'in merkezinde bulunan Lenin heykeli radikal milliyetçi gruplar tarafından yıkılmış ve bu olay, Kiev'deki ihtilalin radikalleşmesini sağlayan bir dönüm noktası olmuştu.

Son üç yılda Ukrayna'daki üç bin civarındaki Lenin anıtlarının tamamına yakını kaldırılırken, 31 yıl önce dünyanın en büyük çevre fekaletinin yaşandığı ve girişe yasak bölge ilan edilen Çernobil bölgesinde hala Lenin anıtlarının bulunduğu belirtiliyor.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.