Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Statta ibadet eden Müslüman futbolculara ceza!
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Statta ibadet eden Müslüman futbolculara ceza!


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/05/statta_ibadet_eden_musluman_futbolculara_ceza_h25069_19087.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
DÜNYA

Nice Belediye Başkanı, statta ibadet eden Müslüman futbolcuların görev yaptığı takımların devlet yardımının engellenebileceğini söyledi.

Fransa'nın Akdeniz kıyısındaki Fransız Rivierası olarak adlandırılan bölgenin futbol yetkililerinin uyguladıkları "laiklik tüzüğü" doğrultusunda futbolcular statta ibadet ettikleri gerekçesiyle ceza aldı. BFMTV kanalının haberine göre bölgede "laiklik tüzüğü" kasım ayından beri 10 kez ihlal edildi ve bazı futbolcular ikişer maç cezaya çarptırıldı.

Daha önce bakanlık da yapan sağcı politikacı Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi, tüzüğün kamu alanlarındaki laiklik ilkesinden yola çıkılarak hazırlandığını aktararak, bu tüzüğe aykırı davranan ve futbol statlarında ibadet eden Müslüman futbolcuların cezalandırılabileceğini, takımlarına yapılan devlet yardımının da kesilebileceğini belirtti.

Fransa Futbol Federasyonunun Riviera Bölgesi Başkanı Eric Borghini ise "Futbolcular soyunma odalarında veya futbol sahalarında ibadet ediyor. Buna tepki vermek zorundayız çünkü bu Fransız Cumhuriyeti'nin laiklik ilkesinin ruhuna aykırıdır." dedi.

Dünyanın en popüler ve evrensel sporu futbolun, dini ve politik eylemlere bulaştırılmaması gerektiğini söyleyen Borghini, "
Kimseyi dininin gereğini yerine getirmekten alıkoymak istemiyorum ancak bunu uygun bir yerde yapmalılar."ifadesini kullandı.

Belediye başkanı Estrosi, Nice'te yeni bir Cami açılmasına da karşı çıkıyor.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.