Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
1 Ocak'ta 7 bin 34 hükümlü serbest kalacak
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

1 Ocak'ta 7 bin 34 hükümlü serbest kalacak


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2015/12/1_ocak_ta_7_bin_34_hukumlu_serbest_kalacak_h6008_ff421.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

Yeni düzenlemenin yasalaşmasıyla, 1 Ocak 2016 itibarıyla 7 bin 34 hükümlü denetimli serbestlik yoluyla cezaevinden çıkacak.


Önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'nda ele alınacak düzenlemenin yasalaşmasıyla birlikte 1 Ocak 2016 itibarıyla halen cezaevlerinde bulunan 7 bin 34 hükümlü, "denetimli serbestlik" yoluyla özgürlüğüne kavuşacak.

3 ay içinde gerçekleşecek vaatler arasında
Görüşmelerde AK Parti'nin verdiği önergeler doğrultusunda, 64. Hükümet'in eylem planında yer alan ve 3 ay içinde hayata geçirilecek vaatler arasında bulunan iki düzenleme de tasarıya eklendi.

Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak 2016'dan itibaren ayda 100 TL seyyanen ilave ödeme yapılacak. İmalat sanayiindeki firmaların makina ve teçhizat yatırımlarının finansmanından da BSMV (Banka ve sigorta Muameleleri Vergisi) alınmayacak.

1 Ocak'ta özgür olacaklar
Kabul edilen tasarı uyarınca, şartlı tahliyesine 1 yıl ve daha az süre kalan hükümlülerin denetimli serbestlik yoluyla serbest kalmaları için Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da yer alan, "son 6 ayını açık ceza infaz kurumunda geçirme" koşulu 31 Aralık 2020'ye kadar aranmayacak. Hükümet yetkililerinin Milliyet'e verdiği bilgiye göre bu düzenleme sayesinde 1 Ocak 2016 itibarıyla 7 bin 34 hükümlü, "denetimli serbestlik" yoluyla özgürlüğüne kavuşacak.

Hükümet kaynakları, "6 ay açık cezaevinde kalma şartıyla ilgili istisnanın süresi 31 Aralık 2015 itibarıyla sona eriyordu. Eğer istina süresi uzatılmasaydı 1 Ocak 2016 itibarıyla 7 bin 34 hükümlü denetimli serbestlik yoluyla tahliye imkanını yitirecek ve cezaevlerinde kalmaya devam edecekti. Bu rakam ilerleyen tarihlerde de artmaya devam edecekti" dedi. 

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.