Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
ABD, PYD bölgesine hava üssü kuruyor
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

ABD, PYD bölgesine hava üssü kuruyor


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/01/abd_pyd_bolgesine_hava_ussu_kuruyor_h7505_55f96.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

ABD'nin, PYD kontrolündeki bölgede bir uçak pistini genişletmekte olduğunu gösteren uydu görüntüleri ortaya çıktı.

Küresel istihbarat konularında faaliyet gösteren düşünce kuruluşu Stratfor'un elde ettiği görüntüler, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin kontrolündeki Rimelan'daki, bir uçak pistinin yaklaşık iki kat büyütüldüğüne işaret ediyor.

Ülkenin kuzey doğusunda bulunan Rimelan, Haseke kentine bağlı. Uydu görüntüleri, Rimelan'daki alanın uzunluğunun 700 metreden 1300 metreye çıkarıldığını gösteriyor.



PYD'YE DESTEK ARTACAK
Bu, nakliye görevi üstlenen Herkül uçaklarının inmesi için yeterli bir alan. Son günlerde uçak pistiyle ilgili söylentiler medyaya yansımıştı. Görüntülerin, ABD'nin DAEŞ'le mücadele eden Kürt güçlere desteğinde yeni bir yaklaşıma girdiğinin işareti olabileceği düşünülüyor.

Bu uçak pisti Suriye'deki çatışma sürecinin başlamasından önce Suriye yönetimi tarafından zirai amaçlarla kullanılıyordu. YPG iki yıldan fazla süre önce bu alanın kontrolünü ele geçirmişti.

RUS ÜSSÜNÜN YAKININDA

Rusya'nın Suriye'nin kuzeyinde yeni bir askeri üs kurmaya çalıştığı iddia ediliyor. İddiaya göre bu çalışma da yine Haseke'ye bağlı Kamışlı'da gerçekleştiriliyor.

Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi, "Rus askeri teknisyenler ve askerlerin Kamışlı havalimanı çevresinde görüldüğünü" açıklamıştı. 

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.