Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
'Ay yıldız' adasıyla çözüm
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

'Ay yıldız' adasıyla çözüm


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/0/0/ay_yildiz_adasiyla_cozum_h19865_c18f5.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

İzmir Körfez Geçişi Projesi kapsamında oluşturulacak ay ve yıldız motiflerinin kullanılacağı 800 metrelik yapay adayla İzmir'e yeni kent simgesi kazandırılması hedefleniyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının İzmir Körfez Geçişi Projesi, kentin ulaşım sorununa çözüm sağlamasının yanında yeni bir simgeyi de kente kazandıracak.

Projeye göre kuzeyde yer alan Çiğli'den başlayarak 4,2 kilometrelik köprüden gidecek hat, İzmir Körfezi'nde oluşturulacak ay ve yıldız motifli yapay adanın üzerinde 800 metre ilerledikten sonra 1,8 kilometre uzunluğundaki batırma tüp tünelle körfezin diğer yakasındaki İnciraltı'na ve Çeşme otobanına bağlanacak.

Böylece Çiğli ile Narlıdere arasında sahil yoluyla yaklaşık 65-70 dakika, çevre yoluyla ise 45 dakikalık yolculuk süresi, 10 dakikaya inecek. Ayrıca kentin iki yakasındaki en youn yerleşim bölgeleri olan Mavişehir ve Üçkuyular semtleri, 16 kilometrelik hatla tramvayla birbirine bağlanmış olacak.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, proje kapsamında körfezde ada oluşturulacağına işaret ederek, "İzmir'in içinde denize girilemiyor. Bu ada, özellikle orta ve dar gelirlilerin denize girebileceği, plajların oluşturulabileceği, inanılmaz güzel ve ender yerlerden biri haline gelebilir" dedi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162

Notice: Undefined variable: uyeid in /home/komplohaber.com/public_html/amp/functions.php on line 355

Yorumlar (1)

Arslan Ahmet. 8 Yıl Önce

Ne diyelim. Firtinali Siyasi tartisismalarin arasinda, Kabina sigmayan ligder ve liderlerin, Ak Denize Bir kisrak basi gibi uzanan, Guzel memleketimiz icin, hayellerimize bile yetisemezler.sozu ile yikmaya calistigi, hatilamakla...... G.M.K.Ataturk Un isareti ve Nahayi hedefi, CAGDAS uygarlik duzeyine yaklasmanin, Bir Sade yurtdas olarak, Mutluluk huzur ve gururunu tadar ve Bir kere Daha yasariz. __Bu hizemet ve eserlerin yapiminda, Basda cumhurbaskanimiz R.T.Erdoganin israrli ve kararli tutumundan, Sukran saygi ve sevgilerimizi belirtir, Hukumete ve bu konuda emegi gecen, gececek Olan her birey E Basarilar dilerim. Sonsuz Selamlar. Allah yardimciniz, olsun.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.