Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
BM'den flaş Kuzey Kore çağrısı!
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

BM'den flaş Kuzey Kore çağrısı!


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2017/09/bm_den_flas_kuzey_kore_cagrisi_h32650_0ce23.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, üyelerine Kuzey Kore'ye uygulanan yaptırımları derhal hayata geçirme çağrısı yaptı.

BMGK, Japonya ve ABD'nin talebiyle Kuzey Kore'nin son füze denemesini görüşmek için biraraya geldi. 

Toplantıda Pyonyang yönetiminin, BMGK'nın yeni yaptırım kararı almasından sadece üç gün sonra füze denemesi yapması kınandı. Füze deenemesi "provokatif eylem" olarak nitelendirildi. Kuzey Kore'nin bu tarz eylemlere bir son vermesi çağrısında bulunuldu. 

Bildiride ayrıca tüm BM üyelerinden Kuzey Kore'ye yönelik alınan yaptırım kararlarının uygulanmaya konulması istendi. 

BİR YILDA 19. FÜZE DENEMESİ, 12. TOPLANTI

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya ise, "provokasyonlar ve yeni yaptırım kararları kısır döngüsüne girildi" açıklamasını yaptı. Soruna diplomatik çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi. BM kararlarının arkasında durdu.

Japonya'nın BM Daimi Temsilcisi Koro Bessho da Kuzey Kore'nin hem kendi ülkesi hem de tüm dünya için tehdit oluşturduğunu söyledi. 

Ayrıca, BM'den yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kore'nin 2017 yılı içinde 19 kez balistik füze denediği, BMGK'nın da bu konu için 12 kez toplandığı bildirildi.

ABD'NİN ADASI GUAM'I VURABİLİYOR

Güney Kore askeri yetklilileri, füzenin başkentten fırlatıldığını ve 3 bin 700 kilometre havada kaldığını duyurmuştu. Bu mesafe, ABD'nin Pasifik'teki adası Guam'ı vurmak için yeterli.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162

Notice: Undefined variable: uyeid in /home/komplohaber.com/public_html/amp/functions.php on line 355

Yorumlar (1)

İhsan 7 Yıl Önce

Dünyada her devlet kuzey kore gibi boyun eğmeseydi, bugün insanlık bu kadar acı çekip, aşağılık bir hayat sürmek zorunda kalmazdı. 1,5 milyardan fazla insanın tuvaleti, içme suyu olmayan bir dünyadan bahsediyoruz. Evsiz insanlar, sözde en gelişmiş zengin denilen ülkelerdeki sayısı ne kadar gizli tutulsa da, koskaca bir metropol şehir oluşturacak kadar yoğun. Örneğin, Almanya, ABD gibi. Hindistan, Afrika, Pakistan ve daha yüzlerce ülkede zaten gayet normal olan bu şeyler tek bir amaca hizmet ediyor: İnsanlığı aşağılamaya, ezmeye, yok etmeye. İşte dünyamızın milyarda bir değindiğim insanlık sorunu. Diğerlerini yazmakla zaten bitmez.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.