Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Cizre ve Silopi'deki öğretmenler yaşadıklarını anlattı
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Cizre ve Silopi'deki öğretmenler yaşadıklarını anlattı


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2015/12/cizre_ve_silopi_deki_ogretmenler_yasadiklarini_anlatti_h5875_1c86b.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), ‘hizmetiçi eğitim’ mesajıyla Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerini terk edip memleketlerine dönen öğretmenler yaşadıklarını Habertürk’e anlattı.

Habertürk gazetesinden Lütfi Erdoğan imzalı habere göre öğretmenlerin gözünden yaşananlar...

ÖĞRENCİLERİMİZ BİZE KALKAN OLUYORDU
Din Kültürü öğretmeni T.C.: “Bizim okulumuz çok kötü bir yerde, Nur Mahallesi’nin tam ortasındaydı ve her yerde hendekler vardı. Hendeklerin içine beton dökülmüş ve borular döşenmişti. Hendeklerin içi bomba doluydu. Öğrencilerimizle her gün o hendeklerden zıplayarak okula gidiyorduk. Okul ve eve çocuklarla birlikte gidiyorduk. Öğrencilerimiz bize kalkan oluyordu.”


"GERİ GİDECEKSİNİZ" DEDİLER
Silopi’de görevli Türkçe öğretmeni A.T.: “Bavullarımızı toplayıp çıktık. Otogarda teröristler silahlarını bize doğrulttu ve ‘Geri gideceksiniz’ dediler. YDG-H üyeleri önümüze çıktı. ‘Eşim hamile’ dedim ve kurtuldum.”


DÖN DEDİKLERİNDE DÖNERİZ
Cizre’de görev yapan öğretmen P.S.:
“Beraber çalıştığımız bazı öğretmenler de onlarla iletişimdeydi. Bu nedenle okulda rahat hareket edemiyorduk. ‘Dön’ dediklerinde döneriz. Askerler için nasıl kutsal bir görevse bizim için de böyle."



Cizre'de vatandaşların ilçeden çıkışını engellemek için PKK'lı teröristler, Nusaybin ve İdil caddelerinde durdurdukları araçların kontak anahtarlarına el koyarak, yolları ulaşıma kapatması üzerine vatandaşlar, yaşlı ve çocukları ile eşyalarınını yanlarına alarak yaya olarak ilçeden ayrıldı. 

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.