Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Dışişlerinden Çipras'ın açıklamalarına sert yanıt!
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Dışişlerinden Çipras'ın açıklamalarına sert yanıt!


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/0/0/disislerinden_cipras_in_aciklamalarina_sert_yanit_h19553_d6772.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, "Açıklamalar Yunanistan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin ve dayanışmanın Türk kimliğine yönelik ortak bir husumet ve karalama üzerine inşa edildiğini gösteren hastalıklı bir anlayışın ürünüdür" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ve Başbakanı Aleksis Çipras'ın Türkiye ve Türk kimliğine yönelik açıklamalarına ilişkin, "Açıklamalar Yunanistan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin ve dayanışmanın Türk kimliğine yönelik ortak bir husumet ve karalama üzerine inşa edildiğini gösteren hastalıklı bir anlayışın ürünüdür" ifadesini kullandı.

Bilgiç, Pavlopulos ve Çipras'ın Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Yunanistan'ın başkenti Atina'ya yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde, Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalanışı sırasında yaşanan tarihi olaylara atfen Türkiye ve Türk kimliğine yönelik açıklamaları hakkındaki bir soruya yazılı yanıt verdi.

Tanju Bilgiç, yanıtında şu ifadeleri kullandı:

"Söz konusu açıklamalar Yunanistan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin ve dayanışmanın Türk kimliğine yönelik ortak bir husumet ve karalama üzerine inşa edildiğini gösteren hastalıklı bir anlayışın ürünüdür. Türkiye ve Türk milleti, hukuk dışı, gerçeklikten kopuk, tek yanlı ve saplantılı bir tarih dayatmasını her fırsatta gündeme getirenlere hiçbir şekilde itibar etmeyecektir."

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Yunanistan'ı ziyareti kapsamında, 15 Mart'ta ikili tarafından yapılan ortak açıklamada, Çipras, "Halklarımızın tarihi paraleldir. Mağdur kaldıkları zorluk ve kovuşturmalar tarihi, Ermeniler ve Pontus Rumlarına yapılan soykırımların iz bıraktığı bir tarihtir" şeklindeki görüşünü paylaşmıştı. Cumhurbaşkanı Sarkisyan da Yunanistan'ın 1915 olaylarına ilişkin tutumunu överek, "Bütün bunlar, dayanışma ruhunun yıllardır halklarımızı birleştirdiğini ve birleştirmeye devam edeceğini göstermektedir" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Yeniakit


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162

Notice: Undefined variable: uyeid in /home/komplohaber.com/public_html/amp/functions.php on line 355

Notice: Undefined variable: uyeid in /home/komplohaber.com/public_html/amp/functions.php on line 355

Yorumlar (2)

Alp 8 Yıl Önce

Neden buna izin veriyoruz. Yunanistanın ve Avrupanın çöküşünü bıraz tetıkleyelim. Bırakın mültecileri Avrupaya akın etsin. Neden engelliyoruz ki. İstedi yerde yaşasınlar :). Avrupanın dilinden konuşmayı öğrenmek lazım. Batsın şerefsizler. Terör yatağı Almanya, Fransa ve Belçika. Neden Avrupada bomba patlamıyor. Köpek hiç kendine yem vereni ısırır mı. Bütün Avrupa ülkeleri şerefsiz. Acımayacaksın. Benim vatanıma kim acıyor.

Saban demir 8 Yıl Önce

Bu insanlık yoksun fesat bir o kadarda şeytan olan Avrupanın bir ders alması lazım bu kutsal topraklardan ve Müslüman Aleminden elini ayağını çekmesi icin

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.