Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Eğit - donat projesine son noktayı koydular!
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Eğit - donat projesine son noktayı koydular!


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2015/10/egit_donat_projesine_son_noktayi_koydular_h2128_33135.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

Amerika'da yayın yapan News York Times gazetesi eğit donat projesinin sonlandırıldığını açıkladı.

Amerika “eğit – donat” projesinde noktayı koydu! Obama yönetimi Türkiye ve Ürdün’le birlikte eğit donat projesi başlatmış ve Suriye’de ılımlı muhalifin Esed’e karşı güçlü bir şekilde savaşması planlanmıştı.

BEKLENENİ VEREMEDİ

Eğit – donat askerleri ya kayboldu ya da IŞİD ve Nusra militanları tarafından kaçırıldı. Program istenilen başarıyı gösteremeyince 10 gün önce eğitimlerin askıya alındığı duyurulmuştu.

New York Times’ın haberine göre Amerika yönetimi kararı saatler içinde resmen duyuracak. Tüm ülkelerdeki birlikler kapatılacak onun yerine Türkiye’de sadece muhaliflerin liderlerine taktik eğitimi veren bir merkez açık tutulacak.

Eğit donat projesi 500 milyon dolarlık bütçeyle Suriye’deki ılımlı muhalifin Esed güçleri ve IŞİD’e karşı savaşması için planlanmıştı.

AKILLARDA SORU İŞARETİ KALDI

Amerika’nın Rusya ve İran’ın Suriye’de muhaliflere karşı operasyon düzenlediği dönemde eğit donat projesine hız vermek yerine sonlandırması “Amerika acaba Suriye’de Rusya ile danışıklı mı dövüşüyor” şüphelerini de artırdı.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.