Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Erdoğan diktatör, Castro devrimci, öyle mi?
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Erdoğan diktatör, Castro devrimci, öyle mi?


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/11/erdogan_diktator_castro_devrimci_oyle_mi_h28329_233e4.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

Star Yazarı Ahmet Kekeç bugünkü köşesinde Türk solunun açmazlarına değindi.

İşte Kekeç'in o yazısı;

Girdiği bütün seçimleri kazanan Erdoğan, "aydınlanmış"sol aydınlarımızın gözünde bir diktatör... Hangi seçimle geldiği belirsiz Fidel Castro ise, yaşamı ve mücadelesiyle örnek alınacak bir lider. İlki sağcı ve statükocu... İkincisi ise, "devrimci..."
Devirmedik tabu yıkmadık put bırakmayan, sadece halka dayanarak ayakta duran ve dünya statükoların "tehlikeli adam, mutlaka devrilmeli" fetvasını verdiği Erdoğan'ın niçin statükocu sayıldığını değerli "karşılaştırmalı edebiyat" uzmanı Murat Belge'ye sormak istiyorum... Henüz bir Castro güzellemesiyle görünmedi ama Erdoğan nefreti, bir zamanlar mesafe koyduğu eski göz ağrısını yeniden gözde kılabilir.
Erdoğan'ın niçin statükocu sayıldığına Ataol Behramoğluda cevap verebilir. Hani, "Stalin ve Castro gibi liderler başımızdan eksik olduğu için dünya bu halde"diyen devrimci şair Ataol Behramoğlu... Dilerse, dünyanın kimler (hangi merkezler)eliyle bu hale düşürüldüğünü anlatabilir, "kötü hal"de müessir olan uluslararası güçleri deşifre edebilir. Bir antiemperyalisttir.
Bunu yapabilir. Efendim? Elbette yapamaz. Küresel sistemin ürettiği haksızlıkları, küresel sistem tarafından dışlanan Türkiye'ye (ve yöneticilerine)fatura ederek, kendini rahatlatma ve vicdanen temizlenme cihetine gider. Sosyalistlerimiz hep böyle şeyler yapıyor artık.
Kötü haber vereyim: Küba, sizin bildiğiniz ve bıraktığınız Küba değil artık... Devriminiz de maskara olmuş ve kendi kendini karikatürleştirmiş bir devrim... Kapitalime karşı yükselttiğiniz bayrak, hiçbir zaman kapitalizmin umurunda olmadı.
Kapitalist sistem, kendisine karşı yükselttiğiniz bayrağı ve devriminizin "remz"lerini alıp dönüştürüp çerçeveleyip yeniden size okuttu. Milyonlarca insanın sırtındaki "Che"tişörtü durumunuzu net olarak açıklıyor... Yani vahşi Kapitalizm, sizin "kapitalizm karşıtlığınızı"da paraya dönüştürdü, sırtınızdan milyarlarca dolar para kazandı. Devriminizi ve kurduğunuzu sandığınız sistemi karikatürleştirdi.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.