Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Fazıl Say davasından skandal çıktı!
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Fazıl Say davasından skandal çıktı!


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/10/fazil_say_davasindan_skandal_cikti_h27389_4a364.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

Sosyal medya üzerinden ettiği küfürler sonrası 10 ay hapis cezası alan ve cezası Yargıtay tarafından bozulan piyanist Fazıl Say'ı yeniden yargılayan mahkeme beraat gerekçesini açıkladı. Mahkeme gerekçede “Yavşak, hırsız, adi ve şaklaban”gibi hakaretleri düşünce özgürlüğü ve ifade hürriyeti olarak tanımlayarak skandal bir karara imza attı.

İstanbul Cumhuriyet Basavcılığı, Fazıl Say hakkında "Yavşak, hırsız, adi ve şaklaban" gibi hakaretler içeren twitter mesajları nedeniyle "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmış, dönemin İstanbul 19. Sulh Ceza Hakimi Hulusi Pur Fazıl Say'ı 10 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

BERAATIN GEREKÇESİ YAZILDI

Yargıtay, Say'ın paylaşımlarının düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine karar vererek yerel mahkemenin kararını 26 Ekim 2015'de bozmuştu.Dosya Yargıtay'ın bozma kararı üzerine İstanbul 71. Asliye Ceza Mahkemesi'ne geri dönmüş yeniden yapılan yargılama sonucu Fazıl Say beraat etmişti. Bozma ilamına uyulmasına karar veren mahkeme, suçun yasal unsurları oluşmadığını iddia etmişti.

ÖZGÜRLÜKMÜŞ

Mahkemenin bu kararına ilişkin gerekçeli karar açıkladı. 9 sayfalık kararda Fazıl Say'ın "Yavşak, hırsız, adi ve şaklaban"şeklindeki sözleri düşünce özgürlüğü ve ifade hürriyeti kapsamında nitelendirildi. Söz konusu mesajların halkın bir kesimin benimsediği dini değerleri aşağılamak amacıyla yazıldığının kabulü zorlamayı gerektirdiği iddia edildi. Mahkeme İslam dinien açık hakaret içerikli sözlerin özgürlük kapsamında kalması gerektiğine işaret ederek, kararda, "Özgürlük esas kısıtlama istinaidir" ifadelerine yer verdi.

Fazıl Say twitter hesabından "Irmaklarından şaraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir? Her müminine 2 huri vereceğim diyorsun, cenneti ala kerhane midir? Bilmem farkettiniz mi ama nerde yavşak adi magazinci hırsız şaklaban varsa hepsi allahçı, bu bir paradoks mu?" şeklinde mesaj paylaşmıştı.

Sabah


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162

Notice: Undefined variable: uyeid in /home/komplohaber.com/public_html/amp/functions.php on line 355

Yorumlar (1)

erbat 8 Yıl Önce

bu hakimler hirsiz yavsak bide gavat ozgurlugu kullaniyok

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.