Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Hapishanede yer kalmayınca başka ülkeye nakledildiler!
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Hapishanede yer kalmayınca başka ülkeye nakledildiler!


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2015/12/hapishanede_yer_kalmayinca_baska_ulkeye_nakledildiler_h19061_c88c9.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

Norveç hükümetinin, hapishanelerdeki yer sıkıntısı nedeniyle mahkumları Hollanda’da kiraladığı hapishaneye nakletmesi mahkumlar arasında tepkiyle karşılanıyor.

Norveç hükümetinin, hapishanelerdeki yer sıkıntısı nedeniyle mahkumları Hollanda’da kiraladığı hapishaneye nakletmesi mahkumlar arasında tepkiyle karşılanıyor.

Hollanda’daki hapishaneye sevk edileceğini öğrenen mahkumlardan Morten Holstad ve üç mahkum daha Norveç devletine karşı dava açtılar. Nakil kararını duyduğunda şok olduğunu, cezasını kendi ülkesinde çekmek istediğini belirten Morten Holstad “En büyük sorun ailemden uzak olmak. Umarım Norveç Hükümeti kararını değiştirir. Böyle bir uygulama bizim bir daha cezalandırılmamızın ötesinde bir suçu olmayan ailelerin de cezalandırılması anlamına geliyor’’ dedi.

Norveçli Avukat Christian Nordhus kararın Avrupa İnsan Hakları Konvensiyonu kararlarına göre sınır dışı edilme anlamı taşıdığını, vatandaşların ülkelerini terk etmeye zorlandıklarını, hükümlülerin vatandaşlık haklarının tanıdığı ülkelerinde kalma hakkının çiğnendiğini belirtti.

Koalisyon hükümetinin Populist Sağ Partili Adalet Bakanı Anders Anundsen mahkumların yarısının kendi istekleri ile yarısının zorunlu nakillerinin yapıldığını, kimsenin cezasını nerede çekeceğine karar verme hakkı olmadığını, hükümetinin yasaların çizdiği çerçevede hareket ettiğini iddia etti.

Eylül ayından bu yana haftalık mahkum nakilleri ile şu ana kadar 220 mahkumun Hollanda’nın Gröning Kenti dışındaki hapishaneye nakledildiği öğrenildi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.