Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
İran'dan Türkiye'ye küstah cevap!
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

İran'dan Türkiye'ye küstah cevap!


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2017/01/iran_dan_turkiye_ye_kustah_cevap_h29219_58784.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Suriye'deki ateşkes ihlalleriyle ilgili İran'a gösterdiği tepkiye, İran'dan cevap geldi.

Suriye'deki ateşkes ihlalleri konusunda İran'dan garantörlük görevini yerine getirmesini isteyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na Tahran'dan cevap geldi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Bakan Çavuşoğlu'nun ifadeleriyle ilgili yazılı bir açıklama yaparak, "Türkiye'ye, İran'ı suçlayacağına silahlı grupların yaptığı sayısız ateşkes ihlallerine karşı çıkmasını tavsiye ediyoruz" dedi.

İranlı Sözcü, "Türk makamlarının yapıcı olmayan açıklamaları, mevcut durumu daha da karmaşık hale getirip, Suriye krizinin siyasi çözümüne yönelik sorunları daha da arttıracaktır" diye konuştu.

"ATEŞKESİ REJİM KARŞITI GÜÇLER İHLAL EDİYOR"

Suriye'deki ateşkesin defalarca rejim karşıtı silahlı gruplar tarafından ihlal edildiğini ileri süren İranlı Sözcü, "Kanıtlı bilgilere göre ateşkes tek bir gün içinde 45 kereden fazla bu gruplar tarafından ihlal edildi. Gerek görülürse bunun detayları yayınlanabilir" diye kaydetti.

"TÜRKİYE, GARANTÖRLÜĞÜNÜN GEREĞİNİ YERİNE GETİRSİN"

Kasımi, "Türkiye, Suriye krizini sona erdirmek için kalıcı bir ateşkes ve siyasi müzakerelerin başarılı olmasını istiyorsa, muhaliflerin garantörü olarak gerekli önlemleri alarak muhalifler tarafından yapılan sayısız ateşkes ihlallerine karşı çıkmalı. Türkiye aynı zamanda başka tarafları suçlamaktan ve gerçeklere aykırı tutum takınmaktan da vazgeçmeli" dedi.

ÇAVUŞOĞLU NE DEMİŞTİ?


Bakan Çavuşoğlu, dün yaptığı bir konuşmada, Suriye'deki ateşkes ihlalleri konusunda İran'dan garantörlük görevini yerine getirerek, Şii milisler ve Esad rejimi üzerinde ağırlığını koyması gerektiğini ifade etmişti.

YENİAKİT

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.