Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
İslam'a karşı açılan savaşın perde arkası!
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

İslam'a karşı açılan savaşın perde arkası!


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/0/0/islam_a_karsi_acilan_savasin_perde_arkasi_h21955_bdccc.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

Aralarında Komünist Parti yöneticilerin de bulunduğu bir grup, Türkiye'de İslami sembol ve uygulamalara savaş açtıklarını ilan etti...Peki bu savaşın arkasında ne var?

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi isimle örgütlendiklerini ilan eden grup, "Yobaz Takip Hattı" ismiyle bir ihbar merkezi kurduklarını öne sürdü.

Yayınladıkları bildiride, "Dini konularda dayatmalara maruz kaldıysanız, bilime ve çağdaş değerlere aykırı uygulamalarla karşılaştıysanız, kamu yaşantısının dinsel kurallarla düzenlenme çabalarına tanık olduysanız, bize haber verin" deniliyor.

Örgütün kurucuları Alevi-sol kimliğiyle tanınan Enver Aysever, Komünist Parti MK Üyesi ve Sol Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Okuyan, CHP Tunceli Eski Milletvekili Hüseyin Aygün, Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Komünist Parti Genel Başkanı Özlem Şen Abay yer alıyor.

Örgütün yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verildi: "Türkiye'nin bir islam devleti olarak ilan edilmesine ramak kalmıştır. İslam devleti projesi, emeğin azgınca sömürüsü, doğanın yok edilmesi, iktidar partisinin dinci zihniyetine aykırı tüm fikirlerin ezilmesi, kadınlara dönük ayrımcılık ve eşitsizliklerin derinleşmesiyle iyice belirginleşmiştir. tarihsel kazanımların tümü yok edilip, bellekten silinerek karşı devrim tamamlanmış olacaktır" 

İslami kimlik ve ögelere karşı savaş açtığını duyuran örgüt hazırladıkları afişlerde de "başörtüsü ve sarıklı imam figür"lerine de hakaret etti.

Afişlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de hedef haline getiren örgüt hakkında büyük rahatsızlık duyulduğu ifade ediliyor.
ASIL PLAN NE?

"Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi" aslında siyasi anlamda sol partilere oy kazandıracak bir oluşum değil. Bunu hareketin kurucuları da biliyor.. Sol partilerin sandıkta iktidar olamayacağını anlayan grup "irtica var, laiklik elden gidiyor" türü söylemleri yeniden hortlatıp askeri darbe yapmak için kışkırtmaya çalışıyor...


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162

Notice: Undefined variable: uyeid in /home/komplohaber.com/public_html/amp/functions.php on line 355

Yorumlar (1)

Abdullah otyakmaz 8 Yıl Önce

Aleni nefret suçu işliyorlar savcıların ve milletin gözünün önünde aydına bak hizaya gel,kibrit kadar ışığı yok bunların..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.