Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Körfez Köprüsü Ramazan Bayramı’na hazırlanıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Körfez Köprüsü Ramazan Bayramı’na hazırlanıyor


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/05/korfez_koprusu_ramazan_bayramina_hazirlaniyor_h25352_0e0e8.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

İzmir arasındaki yolu 3,5 saate indirecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün, Ramazan Bayramı öncesi açılması planlanıyor.

Geçtiğimiz ay düzenlenen törenle son tabliyesi yerleştirilen İzmit Körfez Geçiş köprüsünde hummalı çalışma sürüyor. 
AÇILMADAN ÜZERİNDE YOĞUN TRAFİK OLUŞTU
Çalışmalar sırasında köprünün üzerinde yoğun bir trafik oluştu. Köprü üzerinde şu anda hız sınırı 10 kilometre olarak belirledi. İşçileri taşıyan servis minibüsleri, forklifter, vinçler, malzeme taşıyan kamyonlar şu anda köprü üzerinde bu hızda hareket ediyorlar. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ise özel araç sürücüleri köprüden 120 kilometre azami hızla geçebilecekler.

KÖPRÜNÜN GEBZE ÇIKIŞINA DİNLENME TESİSİ YAPILIYOR
Öte yandan Körfez Geçiş Köprüsünün Gebze tarafındaki çıkışında yapılan dinlenme tesisi inşaatıda devam ediyor. Sürücüler benzinci bulabilecek ve alışverişlerini yapabilecekler.. 

3 BÜYÜK TÜNELDE SON ÇALIŞMALAR YAPILIYOR


Öte yandan projede Otoyolun Yalova’nın Altınova İlçesi’nden girip Orhangazi İlçesi’nden çıkan Samanlı Tüneli de tamamlandı. Her biri 3 bin 590 metre olan iki ayrı tüpten oluşan tünelde elektromekanik donanımların da takıldığı ve işletmeye hazır hale getirildiği belirtiliyor.

GEÇİŞ ÜCRETİ ŞU AN İÇİN 35 DOLAR ARTI KDV

Toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığının 1550 metre olacağı ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprü olacağı belirtildi. Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek.
Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, şu anda körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek.Proje tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.