Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Mehmet Görmez'den flaş açıklamalar: 'İran abartıyor'
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Mehmet Görmez'den flaş açıklamalar: 'İran abartıyor'


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2015/10/mehmet_gormez_den_flas_aciklamalar_iran_abartiyor_h2083_e7f44.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Mina’da yaşanan izdiham faciasının ardından İran’ın ortaya attığı “4 binden fazla hacı öldü” iddiasını abartılı bulduğunu söyledi. Görmez Suudi Arabistan'ı da yanlış altyapı çalışmaları nedeniyle eleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Mina’da yaşanan izdiham faciasının ardından İran’ın ortaya attığı iddiaları değerlendirdi. Görmez İran’ın “4 binden fazla hacı öldü” iddiasını abartılı bulduğunu söyledi.

İran ayrıca hacıların ülkelerine teslim edilmediğini iddia etmişti. Görmez ise İran’dan başka hiçbir ülkenin hacıların cenazesini almak istemediğini, hacıların Mekke’de gömülmesini istediklerini söyledi.

ELEŞTİRİ YAPTI

Görmez ölü sayısı konusunda İran’ın rakamlarını “abartılı” bulsa da Suudi yönetiminin Mekke ve Medine’deki yanlış altyapı çalışmalarına yönelik eleştiriler getirdi. Görmez Kabeyi sarsan gökdelenler ve dağları eriterek yapılan yüksek binalar yerine Medine ve Cidde üzerinde hacıların konaklayacağı uydu kentlerin inşa edilmesinin çok daha mantıklı olduğunu, böylelikle doğal yapının bozulmamış olacağını söyledi.

YERALTI METROSU

Görmez ayrıca yeraltı metrolarıyla Kabe’ye ulaşımın çok daha rahatlayacağını belirtti. Böylelikle Mekke’deki doğal yapının da aşınmamış olacağını kaydetti.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.