Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Obama'nın koalisyon elçisi Kobani'de
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Obama'nın koalisyon elçisi Kobani'de


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/02/obama_nin_koalisyon_elcisi_kobani_de_h7836_95d08.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD'le mücadele koalisyonundaki Özel Temsilcisi Brett McGurk ve beraberindeki heyet Kobani'de YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Birlikleri üyeleriyle görüştü.

ABD ilk kez Suriye'nin içine hükümet yetkililerini gönderdi. AFP'nin Kürt kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD Bakanı Barack Obama'nın DAEŞ'le mücadele için kurulan koalisyondaki Özel Temsilcisi Brett McGurk ile İngiliz ve Fransız diplomatlar Kobani'de YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Birlikleri üyeleriyle görüştü.
Ajansa konuşan bir Kürt kaynak, görüşme için "Uluslararası koalisyondan üst düzey askeri heyet Suriye Demokratik Birlikleri'nin üst düzey üyeleriyle bir araya geldi" ifadelerini kullandı.

EL SIKIŞIRKEN ÇEKİLEN FOTOĞLAR
McGurk'un askeri işbirliği için ziyaretiyle ilgili resmi kaynaklar bilgi vermezken, el sıkışırken çekilen fotoğraflar sosyal medyada yayınlandı.





PYD/PKK İLE ABD'NİN ASKERİ İŞBİRLİĞİ PLANLARI

Kürt kaynak görüşmede DAEŞ'E karşı askeri planların gündeme geldiğini belirtirken, AFP görüşmeyi sahadaki başka bir kaynağa daha doğrulattığını belirtti.

Washington’un IŞİD ile mücadele kapsamında desteklediği Kürt YPG güçleri, Ekim ayında yeni bir askeri ittifak kurduğunu açıklamıştı.

PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG ve YPJ'nin başını çektiği oluşuma katılan gruplar Suriye Arapları İttifakı (Devrimciler Ordusu, Burkan el Furat Operasyonu Bileşenleri, Sanadid Birlikleri, Yiğitler Birlikleri, Cezire Tümenleri Birliği), Süryani Askeri Konsey, YPG, YPJ olarak listelenmişti. 

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.