Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
PYD, Moskova'da 'büyükelçilik' açtı
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

PYD, Moskova'da 'büyükelçilik' açtı


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/02/pyd_moskova_da_buyukelcilik_acti_h8422_f0698.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

PYD'nin özerklik ilan ettiği ve Kobani olayları sonrası daha da görünür bir şekilde devam eden Rojava Özerk Yönetimi, Rusya Adalet Bakanlığı'na bağlı bir temsilcilik açtı.

Kürt yetkililerle Rusya dışişleri temsilcilerinin de katıldığı açılışta ofisin, fiilen elçilik hizmeti vereceği belirtildi. Bu açıklama ile ise "Rojava bölgesini bağımsız bir devlet gibi kabul eden" Rusya, varlığını kabul ettiği bu devletin elçiliğinin açılmasına izin veriyormuş gibi bir hava oluşturuyor...

AÇILIŞ YAPILDI
Reuters'ın haberine göre açılış bugün saat 15.00'te yapıldı. Barzani'ye yakınlığıyla bilinen basın organı Rudaw da törende yer alan basın mensuplarının arasındaydı.



HDP'Lİ VEKİL DE KATILDI
Kürdistan Bölgesi Moskova Temsilcisi Aso Talabani, Rojava Kürdistanı Dışilişkiler Sorumlusu Sinem Muhammed, HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, Rusya Liberal Partisi Başkanı Vladimir Volfoviç Jirinovski ve Rus Ermeni Birliği Organizasyonu Başkanı Navoyan Yuri Ludvigoviç'in olduğunu aktardı.



ELÇİLİK GİBİ ÇALIŞACAK
Rus Interfax ajansına konuşan Rusya Kürtleri Ulusal ve Kültürel Federal Otonomisi Eş Başkanı Ferhat Patiyev, temsilciliğin, Rusya Adalet Bakanlığı'na bağlı bir kamu kuruluşu olacağını, fakat fiilen elçilik gibi çalışacağını belirtti. Kantonların (Rojava gibi özerklik ilan edilmiş bölgelerin), Fransa ve Almanya'da da temsilcilikler açması planlanıyor.






TÜRKİYE'NİN GÜNEYDOĞUSU KÜRDİSTAN GİBİ GÖSTERİLİYOR
Moskova'daki ofisin duvarında duran haritada, Türkiye'nin Güneydoğusu ve Suriye'nin kuzeyi Kürdistan olarak gösteriliyor.

"TEMSİLCİLİK KAMU KURULUŞU OLARAK AÇIYORUZ"
Rojava'nın ABD ve Avrupa özel temsilcisi Senam Muhammed, Moskova'da temsilcilik açmalarını, 'hem Kürt halkı hem de Batı Kürdistan hakları için tarihi bir olay' olarak niteledi. Temsilciliğin açılış töreninde konuşan Muhammed, "Temsilciliğin açılması Kürtlerin Suriye'deki kararlı mücadelesi sonucunda mümkün oldu. Bu temsilciliğin bölgemizin sesi olmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı. Rojava temsilciliğinin Moskova'da kamu kuruluşu olarak çalışacağını belirten Muhammed, "Her iş küçük bir şansla başlar. Bu nedenle temsilciliğimizi kamu kuruluşu olarak açıyoruz" dedi.

'SURİYE KRİZİNİN SONA ERDİRİLMESİNE YARDIMCI OLMAK İSTİYORUZ"
Temsilciliğin başkanı Rodi Ahman ise Suriye krizinin sona erdirilmesine yardımcı olmak istediklerini belirtip, bu yönde de çalışmalar yapacaklarını söyledi. Ahman, "Buna, politikacılarla ve Rus yetkililerle görüşmeler yaparak başlayacağız" dedi.

Rojava'nın ABD ve Avrupa özel temsilcisi Senam Muhammed 



Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.