Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Rusya'dan 'Cenevre' geri adımı
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Rusya'dan 'Cenevre' geri adımı

GÜNDEM

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ülkesiyle Esed rejiminin "terörist" olarak kabul ettiği Ahrar Şam ve İslam Ordusu'nun Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılmasını kabul ettiklerini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ahrar Şam ve İslam Ordusu (Ceyş'ül İslam) gruplarının Cenevre'deki Suriye görüşmelerine "bireysel" olarak katılması konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Rusya ve Esad rejimi, daha önce "terörist" olarak kabul etikleri bu grupların görüşmelere katılmasını kabul etmemişti.

"Terörist olmadıkları anlamına gelmiyor"
Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre Lavrov, "Bu grupların görüşmelere katılacak olması, onların meşru olduğu ya da terörist olmadığı anlamına gelmiyor" diye konuştu.

"Türkiye ile yaşanacak sorunlardan ABD sorumlu"

29 Ocak'ta bir Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesine de değinen Lavrov, Suriye'de hava operasyonları düzenleyen "uluslararası koalisyonun tüm eylemlerinden ABD'nin sorumlu olduğunu" söyledi. Rus Bakan, "Türkiye, ABD ile Suriye hava sahasında uçaklarımızın karşı karşıya gelmemesi için imzaladığımız anlaşmaya uymalı" ifadelerini kullandı. 

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.