Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Şok iddia: Ankara'daki terör şüphelileri Kürtçe konuşuyordu
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Şok iddia: Ankara'daki terör şüphelileri Kürtçe konuşuyordu


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2015/10/sok_iddia_ankara_daki_saldirganlar_kurtce_konusuyordu_h2211_d93fa.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

Ankara’daki katliamda şok bir iddia ortaya atıldı. 15 yaşında olduğu ileri sürülen İ. Polislere verdiği ifadede bombacıları gördüğünü ve Kürtçe konuştuklarını söyledi.

Ankara’daki katliamda şok bir iddia ortaya atıldı. 15 yaşında olduğu ileri sürülen İ. Polislere verdiği ifadede bombacıları gördüğünü ve Kürtçe konuştuklarını söyledi.

Milliyet’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre küçük kız, HDP’lilerin verdiği puşinleri takmak için bir tane aldı. Ancak garın lavabolar dolu olduğu için mescidin lavabosuna doğru yürüdü. O sırada ikisi kapalı dört kişiyi gördüğünü söyleyen İ., şüphelilerin kendi aralarında Kürtçe ve Azerice konuştuğunu dile getirdi.

Şüphelilerin elinde C4 patlayıcı gördüğünü söyleyen İ., bombaların sistemle yapılmadığını, el yapımı olduğunu sonra da siyah bantla sarıldığını söyledi. 15 yaşındaki kızın verdiği ayrıntılı ifadeler ilk başta şaşkınlık yaratsa da sürekli aynı ifadeleri kendisiyle çelişmeden anlatınca küçük kızın açıklamaları önemli bulundu.

İ.’nin yanında arkaşı M.’de vardı. İkisi şüphelileri gördü. İ., ayrıca şüphelilerin çantası olduğunu mescitten çıktıktan sonra saldırıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. Arkadaşı M.’nin yanında öldüğünü söyleyen kız, diğer şüphelilerin de yerdeki et parçalarını alıp yüzlerine sürdüklerini belirtti.

 

15 yaşındaki kızın ifadesi Terörle Mücadele Şubesi tarafından alındı. İfadesinin alınmasının ardından çocuğun ailesine ulaşıldı ancak aile çocuğu istemedi. Bunu üzerine reşit olmayan kız çocuğu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na teslim edildi.





 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.