Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Türkiye'den AB'ye rest!
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Türkiye'den AB'ye rest!


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/11/turkiye_den_ab_ye_rest_h27802_ccb9f.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
GÜNDEM

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yıl sonuna kadar Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağlanmazsa mülteci anlaşmasını sona erdireceklerini söyledi.

Türk vatandaşlarına vizemuafiyetinin başlatılması için yılsonunu beklemeyeceklerini söyledi. Bakan uygulamaya geçilmediği takdirde mülteci geri kabul anlaşmasını feshedeceklerini belirtti.
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İsviçre gazetesi Neue Zürcher Zeitung'a yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağlamaması halinde mülteci geri kabul mutabakatını yıl sonundan önce feshedeceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "sabırlarının tükenmek üzere" olduğunu belirterek "Önümüzdeki günlerde AB'den yanıt bekliyoruz. Gelmediği takdirde sözleşmeyi feshedeceğiz” dedi.

"YIL SONUNU BEKLEMEYİZ"


Türkiye'nin AB'den gelen taleplere tepki gösterdiğini ve Terör ile Mücadele Yasasında değişiklik yaptığını söyleyen Çavuşoğlu, "AB ile vardıkları mutabakata uyduklarını, Avrupa'dan da aynısını beklediklerini, bu olmadığı takdirde mülteciler konusunda AB ile yaptıkları anlaşmayı feshedeceklerini" ifade etti.

Çavuşoğlu, yıl sonuna kadar beklemeyeceklerini ve vize muafiyetinin ekim ayı sonunda başlatılmasının kararlaştırılmış olduğunu da sözlerine ekledi.

AB, Terör ile Mücadele Yasasında değişiklik yapması şartıyla Türkiye'ye vize kolaylığı uygulamayı vadetmişti.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162

Notice: Undefined variable: uyeid in /home/komplohaber.com/public_html/amp/functions.php on line 355

Yorumlar (1)

Ferhat 7 Yıl Önce

Neyi bekliyorsunuz geç bile kaldınız

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.