Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Avşar kızı rolünü kaptırdı
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Avşar kızı rolünü kaptırdı


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2015/11/safiye_sultan_rolu_avsar_kizinin_h4174_26bdd.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
MAGAZİN

Set ve oyuncu çalışmaları devam eden ; “Muhteşem Yüzyıl-Kösem”in kadrosunda isimler yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Hülya Avşar, sinema projesini İpek Tuzcuoğlu'na kaptırdı. Kösem Sultan'da Safiye sultanı canlandıran Hülya Avşar, rolünü kaptırmasaydı ülkücü Pehlivanoğlu'nun annesi rolünü canlandıracaktı.

Ekranlara uzun bir ara verdikten sonra Kösem Sultan ile yeniden izleyicisiyle buluşan Hülya Avşar'a büyük şok! Beyaz perde de yeni bir projeye hazırlanan ünlü oyuncu, Kösem Sultan'da yakaladığı şansı, sinemada devam ettiremedi. Hülya Avşar'ın oynayacağı rol İpek Tuzcuoğlu 'na verildi. İpek Tuzcuoğlu, bir dönem "Avşar'ın devri bitti" demişti. Kösem Sultan'da Safiye sultanı canlandıran Hülya Avşar, rolü alsaydı izleyici karşısına ülkücü bir gencin annesi olarak çıkacaktı.

MHP'LİLER KARŞI ÇIKMIŞTI
Bu gelişme ardından Hülya Avşar-İpek Tuzcuoğlu arasında bir atışma olup olmayacağı merak ediliyor. Hatırlanacağı üzere; geçen yıl Hülya Avşar, 12 Eylül döneminde idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun hayatını anlatacak olan "Veda Mektubu-Ankara Yazı" filminde anneyi canlandıracaktı. Ancak MHP'liler karşı çıkmıştı.

ONUN DEDİĞİ OLDU
Son olarak ise Hülya Avşar, Kösem Sultan'ı bahane ederek projeden çekilmişti. İpek Tuzcuoğlu , "Avşar'ın yerine projeye ben dahil oldum." dedi. Akıllara İpek Tuzcuoğlu'nun geçtiğimiz yıllarda "Hülya Avşar'ın devri bitti." açıklaması geldi.

SAFİYE SULTAN KİMDİR?

Beyaz perde de yeni bir proje umudu yarım kalan Hülya Avşar, yeni sezonun iddialı yapımı Kösem Sultan'da Safiye Sultan karakterine hayat veriyor. Hülya Avşar'ın canlandırdığı Safiye Sultan, Sofia Bellicui Baffo adıyla 1550'de Venedik'te dünyaya gelmiştir. Çok zengin bir ailenin tek çocuğu olan Sofia, dönemine göre oldukça iyi koşullarda bir eğitim almış, henüz on iki yaşındayken Akdeniz'de gemiyle yapılan bir seyahat sırasında Osmanlı korsanları tarafından kaçırılmıştır. Bir yıl sonra ise kendisini İstanbul'daki Pera köle pazarında bulan genç Sofia'nın güzelliği III. Murad'ın annesi Nurbanu Sultan'ın kulağına kadar gelmiştir. Nurbanu Sultan, Sofia'yı görür görmez onun oğlu için aradığı kız olduğuna karar vermiştir ve bir servet ödeyerek kızı satın almılştır.

Sofia'nın adı, Safiye, yani arı, duru, saf güzellik olarak değiştirilmiştir. On beş yaşında III. Murad'a sunulan Safiye, beline kadar uzanan sarı saçları, iri gözleri, uzun boyu, beyaz teni ve yürüyüşüyle Murad'ı kendisine âşık etmiştir. Safiye Sultan, Valide Sultan'lık döneminde etkin bir rol oynamıştır. 1595 yılında III. Murad'ın vefatı ve oğlu III. Mehmed'in tahta geçmesiyle birlikte vâlide sultan olarak devlet içindeki konumu daha da güçlenmiştir. III. Mehmed'in büyük oğlu Mahmud'un annesinin girişimiyle tahta geçme planları yaptığı gerekçesiyle hem onun hem annesinin öldürülmesini sağlamıştır.

Oğlu sultan III. Mehmed'in vefâtından sonra valide sultanlığı bitip Büyük Valide Sultan makamına geçmiştir ancak bu gücü fazla uzun sürmemiştir. I. Ahmed'in eşi olan Kösem Sultan'ın Haseki Sultan olmasıyla gözden düşmüştür ve eski saraya sürgün edilmiştir. Safiye Sultan, 10 Kasım 1619 tarihinde vefat etmiştir. 

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.