Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
AK Parti'de genel başkan adayının açıklanacağı tarih belli oldu
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

AK Parti'de genel başkan adayının açıklanacağı tarih belli oldu


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/05/ak_parti_de_genel_baskan_adayinin_aciklanacagi_tarih_belli_oldu_h25158_9877a.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
SİYASET

AK Parti 22 Mayıs’ta olağanüstü kongreye gidiyor. Yeni genel başkan adayının ismi ise 18 Mayıs'tan sonra açıklanacak.

AK Parti’nin 22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 2. Olağanüstü Kongresi’nde genel başkanlığa aday gösterilecek isim için delege mutabakatı aranacak. Aday gösterilecek ismin, üzerinde spekülasyon yapılmaması ve yıpratılmaması için kongreye kısa bir süre kala (son 3-4 gün) açıklanacağı belirtiliyor.
Partinin Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, halkın oyuyla Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında ilk olağanüstü kongrede Ahmet Davutoğlu, 1380 delegenin oyuyla aday gösterilmiş ve kongreye Davutoğlu, “tek aday” olarak gitmişti.
Star'da yer alan habere göre, 2. Olağanüstü Kongrede de yine aynı yöntem izlenecek. Davutoğlu’ndan sonraki genel başkan adayının da delegelerin mutabakatıyla aday gösterileceği belirtildi.

TEMAYÜL YERİNE BİLGİLENDİRME


Bir önceki kongrede Recep Tayyip Erdoğan, aday gösterilecek isme karar vermeden önce milletvekillerinin temayüllerini almış ve herkese, “Başbakan ve genel başkan olarak kimi görmek istersiniz” sorusunu yöneltmişti.
Ancak bu kongrede milletvekilleri arasında böylesi bir temayül yoklamasının yapılması beklenmiyor.
Bu sefer temayül yerine, parti kurmaylarının, milletvekilleriyle yaşanan gelişmelerin ve bundan sonrasının nasıl olacağına ilişkin sürecin konuşulacağı “bilgilendirme” yolunu sık bir şekilde kullanacakları ifade ediliyor.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.