Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
AK Partili milletvekili, Erdoğan'ın açıklamasını 'Kandil talimatı' sanınca...
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

AK Partili milletvekili, Erdoğan'ın açıklamasını 'Kandil talimatı' sanınca...


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/01/ak_partili_milletvekili_erdogan_in_aciklamasini_kandil_talimati_saninca_h6791_a786b.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
SİYASET

AK Parti Milletvekili Faruk Özlü, "özerklik" başlığında yürütülen Meclis tartışmasında HDP'nin Ermeni Milletvekili Garo Paylan'ın alıntıladığı,"özerklik sistemiyle ilgili konuşmasına "Kandil'den talimat mı alıyorsunuz" diye tepki gösterdi. Ancak Paylan'ın alıntıladığı ifadeler, çözüm süreci devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılında yaptığı bir konuşmada yer alıyordu.

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, TBMM Genel Kurulu’ndaki 'özerklik' tartışmaları esnasında kürsüye gelen HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, “başka bir siyasetçinin” görüşlerini açıklamak istediğini belirterek, AK Partili milletvekillerine, “Lütfen dinleyin, buna da kızacaksınız biliyorum” dedi. Paylan, 30 Mart 2013 tarihinde çözüm süreci devam ederken başbakan olan Tayyip Erdoğan’ın yaptığı şu açıklamayı ismini vermeden okudu:
“Dünyada gelişmiş ülkelere bakarsanız bunların hiçbirinde eyalet korkusu diye bir şey yok. Tam aksine, eyalet yapılanmaları o güçlü ülkelerde çok daha süratle kalkınmayı getiriyor. Bu güçlenme alametidir. Gelin bizim tarihimize, Osmanlı’ya baktığımız zaman Lazistan eyaleti, Kürdistan eyaleti var. Güçlü Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalıdır. Siz eyalet sisteminde de üniter yapıyı muhafaza edebilirsiniz. Belediye başkanlarını seçiyoruz da valileri niye halk seçmesin?”

"Kâğıdı eline Kandil mi verdi?"
AK Partili milletvekilleri bu sözlerin ardından, Paylan’a laf atmaya başladı. AKP’li Faruk Özlü ile Paylan arasındaki diyalog tutanaklara şöyle yansıdı:

Özlü: Kâğıdı eline Kandil mi verdi?
Paylan: Bunlar sizi kızdırır değil mi? Kim söylemiş bunu?
Özlü: Onu Kandil’de kim verdi? Kandil mi verdi?
Paylan: “Kandil mi tutuşturdu?” diyorsunuz, değil mi? Bunu, 30 Mart 2013’te Erdoğan söyledi. “Kandil mi tutuşturdu?” diyorsunuz değil mi? Erdoğan tutuşturdu. Bakın, üzerinden daha iki yıl geçmedi, daha mürekkebi kurumadı.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.